Άκης Πετρετζίκης: Ένας διαφορετικός χαλβάς - Απογειώστε τον φτιάχνοντας την απόλυτη & εύκολη μους !

Ο χαλβάς σε μια εκδοχή που δε γνωρίζαμε!

Υλικά

  • 400 γρ. χαλβά με ταχίνι, ανάμεικτο

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης

  • 550 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, (220 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου + 330 γρ. από το ψυγείο)

  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 50 γρ. γλυκόζη

  • 170 γρ. κουβερτούρα λευκή

  • 100 γρ. χαλβά με ταχίνι, ανάμεικτο

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης, τα καλύπτουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 5 λεπτά.

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα 220 γρ. κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και τη γλυκόζη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  • Αφήνουμε να ζεσταθεί και να σφίξει η κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα βαθύ δοχείο.

  • Προσθέτουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

  • Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.

  • Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 4-6 ώρες μέχρι να κρυώσει και να σφίξει καλά η κρέμα.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να έχουμε μια ελαφριά μους.

  • Σπάμε τον χαλβά με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια, τον προσθέτουμε στον κάδο και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

  • Μοιράζουμε τη μους σε 4-6 ποτήρια και σερβίρουμε με επιπλέον χαλβά.

 

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ