Ο Σπύρος Σούλης μας δίνει 5 ιδέες που θα φέρουν Ανοιξιάτικο αέρα στο υπνοδωμάτιο μας - Φωτίστε το χώρο & προσθέστε χρώμα!

Δώστε έναν αέρα ανανέωσης

H άνοιξη πάντα μας δίνει μια καλή αφορμή για ανανέωση στο σπίτι.

Το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσετε είναι από τον νο1 χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας το υπνοδωμάτιο. Αυτό που χρειάζεται είναι ορισμένες μικρές αλλά στρατηγικές παρεμβάσεις για να του προσφέρετε έναν φρέσκο αέρα και να του ανανεώσετε την αισθητική ώστε να σας ανεβάζει τη διάθεση καθημερινά.

Σύμφωνα με το spirossoulis.com

Προσθέστε μερικά μαξιλάρια

Αν η διακόσμηση του υπνοδωματίου σας βασίζεται στα ουδέτερα χρώματα, τότε έχετε το προνόμιο να μπορείτε να αλλάζετε εύκολα διακοσμητικά μαξιλάρια. Προσθέστε μερικά αν δεν έχετε ήδη ή αντικαταστήστε τα ήδη υπάρχοντα με νέα. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι ένας απλός τρόπος για να ανανεώσετε το υπνοδωμάτιό σας που θα σας στοιχίσει ελάχιστα χρήματα και θα προσφέρει στον χώρο μια πραγματικά ανανεωμένη όψη. Δοκιμάστε έντονα χρώματα και ιδιαίτερα μοτίβα, όπως πχ τα φλοράλ, που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση.

Φωτίστε τον χώρο βάφοντας

Η βαφή έχει την δύναμη να χαρίσει στο υπνοδωμάτιό σας μια δυνατή ανανέωση. Δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στους τοίχους (φυσικά το βάψιμο των τοίχων είναι και αυτό επιθυμητό) – μπορείτε να βάψετε το κεφαλάρι του κρεβατιού σας, την ντουλάπα σας ή ένα μικρό έπιπλο. Σε κάθε περίπτωση βρείτε κάτι στο υπνοδωμάτιο που μπορείτε να του αλλάξετε χρώμα. Θα το δείτε να μεταμορφώνεται ακόμα και αν η παρέμβαση είναι μικρή.

Βάλτε σε τάξη τα συρτάρια σας

Μήπως ο χειμώνας με τους γρήγορους ρυθμούς του άφησε τα συρτάρια σας σε κατάσταση… απελπισίας; Να ένας καλός τρόπος για μια ανοιξιάτικη ανανέωση: βάλτε τα σε τάξη. Προμηθευτείτε organizers για να χωρίσετε τα αντικείμενά σας ανά κατηγορίες και να τα βρίσκετε εύκολα. Πετάξτε τα πράγματα που δεν θέλετε ή που δεν είναι πια χρήσιμα και δημιουργήστε χώρο για τα καινούργια που θα έρθουν. Μπορείτε αν θέλετε να επενδύσετε και το εσωτερικό των συρταριών με ένα πολύχρωμο και λουλουδάτο αυτοκόλλητο έτσι ώστε κάθε φορά που θα το ανοίγετε να παίρνετε μια γενναία δόση άνοιξης.

Κρατήστε τα κάδρα, αλλάξτε τα έργα τέχνης

Μπορείτε εύκολα και οικονομικά να προσθέσετε μια νέα πινελιά τέχνης στο υπνοδωμάτιό σας αντικαθιστώντας τα ήδη υπάρχοντα έργα τέχνης με νέα και κρατώντας τα πλαίσια που ήδη έχετε. Με αυτόν τον τρόπο θα ξοδέψετε ελάχιστα χρήματα, θα έχετε ωστόσο καταφέρει να φέρετε μια μεγάλη αλλαγή στον χώρο. Διαλέξτε έργα τέχνης σε έντονα χρώματα και μοτίβα ή έργα που απεικονίζουν τοπία της φύσης. Όταν θα έρθει ο χειμώνας μπορείτε να επαναφέρετε τα παλιά σας έργα τέχνης και να φυλάξετε τα τωρινά για την επόμενη άνοιξη έτσι ώστε να μην βαρεθείτε ποτέ.

Βάλτε ένα βάζο με φρεσκοκομμένα λουλούδια

Αρκετές φορές προσπαθώντας να βρούμε λύσεις για να ανανεώσουμε τους χώρους μας ξεχνάμε τα πιο απλά. Ένα βάζο με φρεσκοκομμένα λουλούδια είναι η επιτομή της άνοιξης, θα φωτίσουν το υπνοδωμάτιό σας, θα φέρουν χρώμα, θα το αρωματίσουν και δεν θα σας κοστίσουν σχεδόν τίποτα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ