Γιάννης Φέρτης: Ο ηθοποιός με την ωραιότερη φωνή ερωτεύτηκε 4 γυναίκες: Ξένια Καλογεροπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Μιμή Ντενίση & Μαρίνα Ψάλτη (φωτό & βίντεο)

Θα μείνει αξέχαστος!

Ο κορυφαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση αυτή σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο, καθώς φίλοι και συνάδελφοι μιλάνε για ένα ηθικό και καλόκαρδο άνθρωπο με απέραντο ταλέντο στην υποκριτική.

Την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι, στο Α Νεκροταφείο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον Γιάννη Φέρτη. Η οικογένειά του εκφράζει την επιθυμία αντί στεφάνων να ενισχυθεί το έργο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Ο ένας μετά τον άλλον, καλλιτέχνες και όχι μόνο που τον γνώριζαν σε αναρτήσεις του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Φέρτη. Ξεχωρίζουν, όμως, οι αναρτήσεις των γυναικών με τις οποίες συνδέθηκε και αγάπησε, όπως έχει εξομολογηθεί.

Η πρώτη γυναίκα της ζωής του Γιάννη Φέρτη ήταν η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου.

Το ζευγάρι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας το 1963, χώρισαν όμως 9 χρόνια αργότερα.

Το ζευγάρι δεν ήθελε να διαρρεύσει ο γάμος τους, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς το Μοναστηράκι όπου και παντρεύτηκαν γέμισε κόσμο και όλοι το έμαθαν.

Μετά το μυστήριο το ζευγάρι ταξίδεψε στο Ναύπλιο για τον μήνα του μέλιτος συνδυάζοντας τις διακοπές με τα γυρίσματα της νέας ταινίας του με τίτλο "Η πρώτη αγάπη" (εναλλακτικός τίτλος "Στην σκιά μιας άλλης") που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην πανέμορφη πόλη. 

Ο Γιάννης Φέρτης και η Ξένια Καλογεροπούλου χώρισαν, όταν ο ηθοποιός ερωτεύτηκε την τραγουδίστρια και ηθοποιό, Τάνια Τσανακλίδου.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Φέρτης: Ο σπουδαίος ηθοποιός «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 86 ετών – Από σήμερα ο «κόσμος» της τέχνης είναι φτωχότερος (φωτό & βίντεο)

 «Τι να κάνω ερωτεύτηκα», είχε πει σε συνέντευξη του μετά από πολλά χρόνια. Από την πλευρά της η Ξένια Καλογεροπούλου είχε πει ότι «κάποια στιγμή, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μου είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Είπα εντάξει και χωρίσαμε. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα, ο Γιάννης μου είχε πει "θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις". Εγώ όμως, του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω», ανέφερε. Στην ίδια συνέντευξη πάντως, είχε πει ότι οι δύο τους είχαν διατηρήσει άριστες σχέσεις.

Η Τάνια Τσανακλίδου, σε ανάρτηση της αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη λέγοντας: «Αντίο αγαπημένε μου Φίλε. Ήσουν ο πιο έντιμος και υπέροχος άντρας που γνώρισα στη ζωή μου. Καληνύχτα γλυκέ μου πρίγκιπα…».

Η δεύτερη σύζυγός του, Μιμή Ντενίση, σε μια μακροσκελή ανάρτησή της μιλά και εκείνη με συγκινητικά λόγια. «Ήταν αυτός που μ έκανε να αγαπήσω το θέατρο.. Να πιστέψω στον εαυτό μου …αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ότι εγινα. !! Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα κ δημιουργία. Σήμερα έφυγες… αλλά δεν Σ αποχαιρετώ.Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου !! Όπως κ όλοι όσοι σε αγάπησαν. Κ είναι πολλοί!!! Όλο το θέατρο πενθεί για εσενα. Αγαπημένε μου», αναφέρει σε ανάρτησή της.

Ο Γιάννης Φέρτης με την Μιμή Ντενίση παντρεύτηκαν το 1981 στον ιερό ναό της Κρύπτης της Αγίας Φιλοθέης. Παρέμειναν μαζί έως το 1988.

Η ίδια η Μιμή Ντενίση είχε μιλήσει για αυτή τη σχέση της πριν από αρκετά χρόνια. Για τη γνωριμία τους είχε πει: «Γνωριστήκαμε στην πρώτη ανάγνωση του "Συμβολαιογράφου". Toν ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Αυτό το παρουσιαστικό, αυτή η φωνή. Εκείνος, πάλι, δεν μου έδινε καμία σημασία. Όλο πλάκες μού έκανε και κόντρες. Πέρασε καιρός να εκδηλωθεί. Είναι κλειστός άνθρωπος ο Γιάννης. Τελικά παντρευτήκαμε».

Για τον μετέπειτα χωρισμό τους, η Μιμή Ντενίση είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της: «Δύσκολο (σ.σ. διαζύγιο) από την άποψη ότι εγώ τον αγαπούσα τον Γιάννη όταν χωρίσαμε. Δεν ήμουν, όμως, πλέον ερωτευμένη. Είχα ερωτευτεί ήδη τον Αντώνη Τρίτση, γιατί υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ μας. Εκείνος, νομίζω, κατάλαβε πόσο με αγαπούσε αφού χωρίσαμε. Κατά τη διάρκεια του γάμου μας εγώ ήμουν αυτή που ασχολιόμουν. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια πυγμαλιωνική σχέση. Ο Γιάννης είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε τι σημαίνει θεατρικό ήθος. Σήμερα έχουμε πολύ καλές σχέσεις».

Πλάι του πάντως εδώ και 23χρόνια ήταν η ηθοποιός Μαρίνα Ψάλτη.

Από το 2001 έως και την τελευταία του πνοή, ο Γιάννης Φέρτης ήταν παντρεμένος με τη ηθοποιό. Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού δόθηκε στη δημοσιότητα από εκείνη. Ο Γιάννης Φέρτης είχε πει για την ίδια: «Γνωριστήκαμε στο θέατρο. Παίξαμε μαζί. Είχαμε γίνει φίλοι και μετά σιγά-σιγά… Ξεκίνησε από φιλία δηλαδή. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που έπαιζε. Και από εκεί και πέρα προχώρησε το πράγμα. Ήμασταν κάποια χρόνια μαζί πριν παντρευτούμε το 2001».

Σε συνέντευξή της η Μαρίνα Ψάλτη είχε πει για εκείνον: «Νιώθω ευγνωμοσύνη που παντρεύτηκα την αγάπη της ζωής μου, πράγμα που τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει και γιατί είμαι ακόμα υγιής και έχω κάνει πολλά από αυτά που ήθελα».

Διαβάστε ακόμα: Μιμή Ντενίση για Γιάννη Φέρτη: «Τον έχω & θα τον έχω πάντα στην καρδιά μου με πολλή αγάπη» - «Στεναχωριέμαι πολύ που έφυγε με τέτοιο άδοξο τρόπο» (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ