Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πρόβα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας: Στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας - Πρωθιέρεια η Μαίρη Μηνά, πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Στέφανος Ντούσκος

Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα ανάψει αύριο στις 12.00 (μεσημέρι) μέσα από κοίλο κάτοπτρο απ΄ ευθείας από τον Ήλιο

Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει και πάλι αύριο στην Αρχαία Ολυμπία, για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11.30, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι. Τις ενδυμασίες των συντελεστών του Χορού έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμη σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.

Διαβάστε ακόμα: Mary Katrantzou: Αν δεν σας άρεσαν οι στολές της, μην χύνετε τόση χολή - Mην εκθρονίζετε μια σπουδαία Eλληνίδα - Λιθοβολείτε και το brand Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία Mezzo - Soprano Joyce DiDonato και Master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα παραλάβει από τα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος για να ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους που θα διαρκέσει 11 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.


Ποιοι θα δώσουν το «παρών» στην τελετή αφής αύριο

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» Τόνι Εστανγκέ, η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντεά-Καστερά, η Ελληνικής καταγωγής Yφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισίων Αν Χινταλγκό τους οποίους θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και Μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Υπεύθυνος για τις Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Κατράντζου: Αυτές είναι οι νέες στολές των Ιερειών και του Κούρου για την τελετή της φλόγας – Αρχαιοελληνική λιτότητα & Grecian chic style (φωτό & βίντεο)

Φωτό: 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ