Δείτε απίστευτα βίντεο από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι: Εμβληματικά κτίρια μέσα στο νερό - Supercars παρατημένα – Αεροπλάνα μέσα σε… λίμνες

Η βροχή κάλυψε τα πάντα στο Ντουμπάι, ο εξωτικός προορισμός έγινε κόλαση...

 

Σκηνικό "Αποκάλυψης" το Ντουμπάι μετά την καταρρακτώδη βροχή, χάος στο αεροδρόμιο με το νερό να φτάνει έως τα φτερά των αεροπλάνων, εκατοντάδες επιβάτες να περιμένουν να αναχωρήσουν, χωρίς επιτυχία και εμβληματικά κτίρια να να μοιάζουν σα να είναι χτισμένα μέσα σε... λίμνες.

Σε όλα αυτά συμπληρώστε τα πανάκριβα αυτοκίνητα που είναι παρατημένα στους πλημμυρισμένους δρόμους, αυτοκίνητα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, αυτά που λέμε όλοι supercars και κυκλοφορούν σε... αφθονία στους δρόμους του Ντουμπάι.


Στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, εκατοντάδες ταξιδιώτες συνωστίζονται για να εγκαταλείψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τον μέχρι πρότινος παραδεισένιο προορισμό των διακοπών τους. Η συνυφασμένη με την πολυτέλεια πόλη, είναι βυθισμένη κάτω από το νερό.

Έπεσε το νερός ενός έτους σε λίγες ώρες

Στο Ντουμπάι έπεσαν χθες, μέσα σε λίγες ώρες 120 mm βροχής- ποσότητα που συνήθως πέφτει σε έναν χρόνο. Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν έμοιαζαν με σκηνές βγαλμένες από την Αποκάλυψη, ή από κάποια εσχατολογικής θεματολογίας, χολιγουντιανή ταινία. Ο ουρανός έγινε κατάμαυρος από τα σύννεφα. Κεραυνοί έπεφταν κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις, η βροχή καταρρακτώδης και ασταμάτητη. 

Τα πάντα πλημμύρισαν με νερό, το Ντουμπάι έγινε μια απέραντη λιμνοθάλασσα με τους ανέμους να σηκώνουν κύματα.

Τα Εμιράτα δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοια φαινόμενα. Οι βροχές είναι ασυνήθιστες στην έρημο –όπου χτίστηκε το Ντουμπάι- και έτσι δεν υπάρχουν αποχετεύσεις στους δρόμους ή τα κτίρια για να τραβήξουν τα νερά της πλημμύρες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ