Η επιδρομή των "Cougars" στα σχολεία - Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των δασκάλων που βιάζουν μαθητές

Η μία μάλιστα ανακηρύχθηκε δασκάλα της χρονιάς

Δεκάδες δασκάλες έχουν συλληφθεί φέτος στις ΗΠΑ για σεξουαλικά εγκλήματα που αφορούν μαθητές.

Η DailyMail.com ανακάλυψε ότι 25 γυναίκες δασκάλες είχαν συλληφθεί σε 16 πολιτείες μόνο τους τελευταίους 12 μήνες - και εκφράζεται φόβος ότι είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κεντρική συλλογή δεδομένων για την παρακολούθηση αυτής της ανησυχητικής τάσης.

Τον τελευταίο μήνα, η παντρεμένη δασκάλα από Νιου Τζέρσεϊ, Jessica Sawicki, 37 ετών, συνελήφθη αφού οι αστυνομικοί την βρήκαν ημίγυμνη στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου ενός εφήβου.

Η μητέρα δύο παιδιών φέρεται να παραδέχτηκε στην αστυνομία αυτή και ο μαθητής είχαν σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη τουλάχιστον πέντε φορές.

Στη Νεμπράσκα, η 45χρονη Erin Ward συνελήφθη την ώρα που είχε ερωτική επαφή πάλι σε αμάξι με ένα έφηβο αγόρι.

Η αναπληρώτρια δασκάλα είναι παντρεμένη με αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας και οδηγήθηκε στο τμήμα από την αστυνομία.

Πολλές από τις κατηγορούμενες δασκάλες είναι παντρεμένες και η μία μάλιστα ανακηρύχθηκε δασκάλα της χρονιάς.

Φαίνεται ότι δελεάζουν τους μαθητές με σεξουαλικού περιεχομένου φορτισμένα κείμενα, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο, πριν και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, λέει η αστυνομία.

Ο κορυφαίος παιδοψυχολόγος Δρ. Michael Oberschneider, της Ashburn Psychological Services, είπε ότι η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει συμβάλει στη δυναμική της κακοποίησης και στην αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να χρησιμεύσουν για να θολώσουν τα όρια μεταξύ της σχέσης μαθητή-δασκάλου, η οποία μπορεί με τη σειρά της να ανοίξει τις πόρτες σε πιο ακατάλληλα αποτελέσματα», είπε.

Εξήγησε ότι οι μαθητές έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στους δασκάλους τους μέσω διαφόρων διαδικτυακών μορφών, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη επικοινωνία και ακόμη και σε ακατάλληλες σχέσεις σεξουαλικής φύσης.

Heather Hare, a teacher at Bryant High School, was charged with sexual assault in the first degree, after recent allegations of sexual misconduct surfaced with a student

«Όπως είδαμε στις ειδήσεις, ορισμένες γυναίκες δασκάλες επιλέγουν να δημοσιεύουν περιεχόμενο με σεξουαλική εστίαση σε ιστότοπους όπως οι OnlyFans, Loyalfans, Fansly και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες στις οποίες οι μαθητές μπορούν στη συνέχεια να δουν και να γίνουν μέλη», εξήγησε ο Oberschneider.

Είπε ότι ακόμη και το Instagram, και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέπουν στους μαθητές να δουν και, ενδεχομένως, να αλληλεπιδράσουν με τον δάσκαλό τους με πιο προσωπικούς ή οικείους τρόπους.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει είναι ο 24ωρος κύκλος ειδήσεων καθώς αναφέρονται περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, είπε ο Oberschneider.

Κατά την εκτίμησή του, το 80 τοις εκατό των δασκάλων που κακοποιούν μαθητές εξακολουθούν να είναι κυρίως άνδρες.

Εξήγησε ότι η έρευνα δείχνει ότι τα αρσενικά είναι πιο αρπακτικά και πιο επιθετικά με το κίνητρο να επικεντρώνεται στο σεξ.

Ενώ οι γυναίκες δασκάλες φαίνεται, να κακοποιούν τους μαθητές τους με διαφορετικούς τρόπους και για άλλους λόγους.

Clifton-Carmack is pictured in a seductive pose from one of her many social media accounts

Συχνά περιστρέφεται γύρω από συναισθηματικές συγκρούσεις, ανεκπλήρωτες ανάγκες οικειότητας, προσωπικά ζητήματα, μοναξιά και αισθήματα απομόνωσης.

Καθηγήτρια αγγλικών, Alissa McCommon, 38, Stephanie Woods, 28, δασκάλα βιολογίας, προπονήτρια τένις και μπάσκετ από το Σαν Αντόνιο του Τέξας, Allie Kheradmand, 33, από Βιρτζίνια, Allie Elizabeth Bardfield, παντρεμένη μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Ιλινόις, Emma Delaney Hancock, 26, πρώην αναπληρώτρια δασκάλα στο Wellston High School στην Οκλαχόμα ...

Η Heather Hare, δασκάλα στο γυμνάσιο Bryant και η Hailey Clifton-Carmack, 26 ετών, είναι μόνο μερικές από τις δασκάλες που βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες λόγω των συλλήψεών τους.

The 38-year-old teacher, is allegedly pregnant with her pre-teen victim's child, and has two other children

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα σε πολλές περιπτώσεις τα πρόσωπα έκαναν σεξ στο σχολείο και χρησιμοποιούσαν άλλους μαθητές ως «παρατηρητές».

Μεταξύ 2017 και 2022, τουλάχιστον 1.895 εκπαιδευτικοί κατηγορήθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστες σχέσεις που μπορεί να μην έχουν σεξουαλικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική National Association of State Directors of Teacher Education and Πιστοποίηση.

Ο Τζίμι Άνταμς, εκτελεστικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, είπε ότι από τα 6.000 περιστατικά που συμβαίνουν ετησίως, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό είναι σεξουαλική παρενόχληση.

Μεταξύ της 1ης Μαρτίου 2023 και της 21ης Μαρτίου 2024, υπήρξαν 113 συλλήψεις σεξουαλικής παρενόχλησης που αφορούσαν μαθητές.

Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει τόσο εκπαιδευτικούς με άδεια, όσο και άλλους σχολικούς υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των προπονητών, των διοικητικών υπαλλήλων, των βοηθών δασκάλων και των οδηγών λεωφορείων.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ