Ηλεία: Με δηλητηρίαση 37 άτομα μετά από πανηγύρι - Τους πείραξε η προβατίνα & τα γλυκά - "Έντονη αδιαθεσία & πόνοι στην κοιλιά"

Τι είπε ο αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου υγείας

Σίγουρα αυτό το γλέντι στην Ηλεία θα το θυμούνται για πολύ καιρό ...

Τριάντα εφτά άτομα οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, με τροφική δηλητηρίαση, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου

Οι κάτοικοι του χωριού συμμετείχαν στο πανηγυρικό εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στον ανοιχτό χώρο της εκκλησίας.

Τα συμπτώματα ήταν έντονοι πόνοι στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα.  Όπως δήλωσε στο ilialive.gr ο αναπληρωτής διευθυντής του Κ.Υ., Σταύρος Λεβέντης, οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους.


«Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή. Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους», εξήγησε ο αναπληρωτής διευθυντής του Κ.Υ., Σταύρος Λεβέντης.

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης οδηγήθηκαν στο Κ.Υ. άνθρωποι από 15 έως και 90 ετών.

«Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς», είπε κάτοικος του χωριού στο ilialive.

Πάντως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή του Κ.Υ, αν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ