Μητσοτάκης στον Alpha: «Υλοποιούμε μία πολιτική σταθερής αύξησης των μισθών - Έχω αντζέντα τετραετίας» (βίντεο)

Αναλυτικά όλα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Νίκο Μάνεση

«Είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ. Ερντογάν, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρεί αυτήν την ώρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Βασικές διαφορές πάντα υπάρχουν η Ελλάδα υπερασπίζεται τα βασικά της δικαιώματα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι σήμερα σε πολύ πιο ισχυρή θέση σε σχέση με το 2019 και αναπτύξαμε ισχυρές συμμαχίες. Η χώρα είναι πολύ πιο ενισχυμένη αμυντικά και πολιτικά σε σχέση με την Τουρκία. Πρέπει να γίνει εμπέδωση του καλού κλίματος. Μπορούμε να συνεργαζόμαστε παρά τις δυσκολίες. Για παράδειγμα, το μεταναστευτικό που ήταν το μείζον θέμα το 2019 δεν είναι σήμερα. Αντί για παράνομους μετανάστες, τώρα από την Τουρκία έχουμε νόμιμους τουρίστες με το πρόγραμμα της visa».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha:

Οσον αφορά για την Μονή της Χώρας «αχρείαστη και προκλητική ενέργεια θα το θέσω στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θα θίξω το ζήτημα και θα ζητήσω αν υπάρχει δυνατότητα αντιστροφής της απόφασης αυτής».

Για την επικράτηση του VMRO στη Β. Μακεδονία: «Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω πώς ο εντολοδόχος πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην ονομασία της χώρας του. Δέχθηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών στο πλαίσιο της συνέχειας του κράτους. Ας κάνουμε λίγο υπομονή θέλω να ελπίζω ότι αυτά που ακούστηκαν προεκλογικά δεν θα αποτελέσουν θέσεις της νέας κυβέρνησης και μετεκλογικά, αλλιώς θα έχουμε ζητήματα».


Για τον Εντι Ράμα: «Ερχεται να μιλήσει στην ομογένεια, δημοκρατική χώρα είναι η Ελλάδα, κανείς δεν θα απαγόρευε ποτέ σε έναν ηγέτη να μιλήσει στη χώρα. Το θέμα έχει πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα από ό,τι θα έπρεπε, ίσως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος λίγο πριν τις Ευρωεκλογές».

«Υλοποιούμε μία πολιτική σταθερής αύξησης των μισθών»

Για την ακρίβεια: «Είναι πραγματικό πρόβλημα όχι μόνο στην Ελλάδα και δεν είμαστε πρωταθλητές, Υπάρχει στην Ευρώπη στην Αμερική. Η Ελλάδα εξέρχεται από βαθιά οικονομική κρίση και ίσως πολλοί ξεχνούν οτι χάσαμε μια δεκαετία όπου απωλέσαμε το 25% του πλούτου και προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Υλοποιούμε μία πολιτική σταθερής αύξησης των μισθών. Παρεμβαίνουμε και έχουμε βάλει και μεγάλα πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται. Ο e-καταναλωτής είναι ένα εργαλείο ώστε οι καταναλωτές να φτιάξουν το φθηνότερο καλάθι. Αναγκάζει τα ίδια τα σούπερ μάρκετ να μπουν σε ανταγωνισμό, ήδη βλέπουμε μειώσεις τιμών, » είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχει προοδευτικότητα στη φορολογική κλίμακα, θεωρώ ότι η προοδευτική φορολόγηση είναι δίκαιη. Δεν μπορεί στην παρούσα κατάσταση να δοθούν 13ος και 14ος μισθός στους συνταξιούχους, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές κλίμακες. Οι εργοδοτικές εισφορές και η μείωσή τους είναι στόχος της κυβέρνησης», είπε σε άλλο σημείο.


«Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει»

«Η χώρα εχει καταφέρει να κατακτήσει την δημοσιονομική σταθερότητα. Έχουμε μειώσει τη φοροδιαφυγή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όποιος νομίζει μπορεί να προσφύγει και να αποδείξει ότι τα εισοδήματα που δηλώνει είναι τα πραγματικά. Η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές αποδίδει».

Για την αγορά εργασίας: «Έχουμε νέες θέσεις εργασίας, οσο μειώνεται η ανεργία αυξάνεται η δύναμη του εργαζόμενου. Στον τουρισμό οι εργοδότες έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερο, να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, να τηρούν την εργασιακή νομοθεσία στους εργαζόμενους και θα βρουν κόσμο να δουλέψει. «Υπάρχει συγκροτημένη πολιτική για ένταξη ΑμεΑ στην αγορά εργασίας, ενώ επιστρέφουν τα παιδιά από το εξωτερικό. Οσον αφορά στο ΑΣΕΠ λειτουργεί με αντικειμενικότητα, διαφάνεια, αλλά πολύ αργούς ρυθμούς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ήθελα να μιλήσω για το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά», είπε ο Κ. Μ. «επεκτείνουμε σε ηλικίες το πρόγραμμα. 20.000 γυναίκες βρέθηκαν με καρκίνο του μαστού επειδή το κράτος πήγε και τους είπε μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξετάσεις. Αυτές οι γυναίκες θα γίνουν καλά επειδή το εντόπισαν νωρίς».


Για τις ευρωεκλογές: «Θα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές. Όσα θα γίνουν στην Ευρώπη στην επόμενη πενταετία θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την πατρίδα μας. Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Ευρώπη που προσπαθεί να βρει τα πατήματα της. Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια και η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή. Δύο παραδείγματα, το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα υπάρξει επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα έχουμε ένα κοινό Αμυντικό Ταμείο; Κάποιες χώρες είχαν επαναπαυτεί ότι θα υπάρχει πάντα το κοινό ταμείο του ΝΑΤΟ, αλλά θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μια πυραυλική ομπρέλα από την οποία και η Ελλάδα θα είναι ωφελημένη;».

«Εχω ατζέντα τετραετίας»

«Κυρίαρχος είναι ο λαός, έχω ατζέντα τετραετίας, είναι αλαζονικό να μιλάμε από τώρα για τις εκλογές του 2027, τότε θα γίνουν εκλογές. Κάθε κόμμα εξουσίας διεκδικεί να ξανακερδίζει τις εκλογές με τον αρχηγό του», είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ