Το πρώτο επίσημο κατακόκκινο πορτραίτο του Βασιλιά Καρόλου μόλις αποκαλύφθηκε – Ποιος είναι ο ζωγράφος & γιατί έβαλε μια πεταλούδα στο πέτο του (φωτό & βίντεο)

Η ιστορία πίσω από την πεταλούδα στο πορτραίτο του μονάρχη της Αγγλίας.

Ο Βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε το πρώτο του επίσημο και ιδιαίτερο πορτραίτο μετά τη στέψη του τον περασμένο Μάιο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο καλλιτέχνης πίσω από αυτό το δημιούργημα είναι ο Βρετανός, Jonathan Yeo, ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς προσωπογράφους. 

Έχει ζωγραφίσει από τον αείμνηστο Πρίγκιπα Φίλιππο ως το supermodel την Cara Delevingne.

Το πορτραίτο του απεικόνιζε τον Κάρολο σε φόντο με έντονες κόκκινες αποχρώσεις, φορώντας τη στολή της Ουαλικής Φρουράς, με μια πεταλούδα ακριβώς πάνω από τον ώμο του.

Ο προσωπογράφος αποκάλυψε ότι «όπως και η πεταλούδα που ζωγράφισα να αιωρείται πάνω από τον ώμο του, το πορτραίτο αυτό εξελίχθηκε καθώς ο ρόλος του υποκειμένου στη δημόσια ζωή μας μεταμορφώθηκε».

Το πορτραίτο, που παρουσιάστηκε την Τρίτη, ξεκίνησε το 2020 για να εορταστούν τα 50 χρόνια του Βασιλιά Καρόλου, τότε ως μέλους του οργανισμού επιχορηγήσεων Drapers’ Company, το 2022, ανέφερε το παλάτι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την αποκάλυψη του πορτρέτου του βασιλιά Καρόλου:

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος-Βασίλισσα Καμίλα: Έδωσαν το πρώτο garden party του 2024 - Χωρίς Γουίλιαμ, χωρίς Κέιτ, χωρίς Χάρι - Ποιοι ήταν μαζί τους (φωτό-βίντεο)


Πάντως σίγουρα το κόκκινο χρώμα του έχει "κλέψει" τις εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Έκανε μια πολύ προσωπική αποκάλυψή για την «μάχη» του με τον καρκίνο - «Έχασα την γεύση μου από τις θεραπείες» (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ