Το podcast που τα σπάει με παρουσιαστές 2 τρανς - Καλούν κοσμητόρισσες, ηθοποιούς - Ξεκαρδιστικά γέλια & διαφορετικότητα

Αξίζει να το ακούσετε!

Στην Ελλάδα το podcast έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, ανέκαθεν υπήρχε, απλώς ίσως τώρα βρήκε εύφορο έδαφος λόγω των streaming πλατφορμών (πχ. Spotify) και της ακόμη πιο «γεμάτης» σύγχρονης ζωής ενός μέσου ανθρώπου.

Ολοένα και περισσότεροι επώνυμοι και μη επιλέγουν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να περάσουν τα μηνύματα τους με αυτόν τον τρόπο.

Εμείς, εντοπίσαμε ένα διαφορετικό podcast με πολύ χρώμα!

Η Katina Bella και η Mystic Van Rouge, παρουσιάζουν το Rainbow Mermaids Podcast από τη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Drag Queens στοχεύουν σε ένα πρωτότυπο podcast που θα χαρίζει άφθονο γέλιο αλλά και τροφή για σκέψη.

Καλούν κοσμητόρισσες, ηθοποιούς και μιλούν για όλους και για όλα.

Στον καναπέ τους έχουν καθίσει η Μαρία Σολωμού, η Καλομοίρα, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ,  η Κλαίρη Δημοπούλου, η Λάλα Κολωπή, ο Μέμος Μπεγνής ...

Για το πως ξεκίνησαν έχουν πει στον exostis.gr ότι ήταν ιδέα της Mystic Van Rouge:

"Ήταν μια δική μου ιδέα που ξεκίνησε το καλοκαίρι όταν συνειδητοποίησα πως δεν θα έχω την πρωινή μου δουλειά αλλά αντ’ αυτού πολύ ελεύθερο χρόνο. Τότε μου ήρθε η ιδέα αυτού το podcast/vidcast που θα έχει LGBTQ+ θεματική που θα το παρουσίαζαν 2 Drag Queens – κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Μέσα από πολλή σκέψη και σχεδιασμό δημιουργήθηκε το Rainbow Mermaids, που θα κάνουμε συνεντεύξεις με ανθρώπους εντός κι εκτός της κοινότητας, θα μιλάμε για τα πάντα κι ελπίζω να σας αρέσει."

Τι θέλετε να περάσετε μέσα από αυτό;

Mystic Van Rouge: Θέλουμε να δώσουμε φωνή στις Drag Queens, γενικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό βλέπουμε ένα πόλεμο τα τελευταία χρόνια διότι είναι παρεξηγημένο αυτό που κάνουμε. Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτό που κάνουμε είναι μια μορφή τέχνης, δύσκολη κι απαιτητική. Δεν είναι συνώνυμο του σεξουαλικού προσανατολισμού. Επιδιώκουμε να τα βάλουμε σε μια σειρά και να γίνει κατανοητό σε όλους ότι είμαστε άνθρωποι που αγαπάνε την τέχνη που παράγουν. Γι’ αυτό θέλουμε να γίνει προσβάσιμο για όλους τους ανθρώπους και συμπεριληπτικό χρησιμοποιώντας ,για παράδειγμα, υπότιτλους.

Katina Bella: Οι Rainbow Mermaids θα έχουν πάντα ένα κομμάτι για τις Drag Queens, είναι το κομμάτι μας. Από τον εξώστη κατεβαίνουμε στην πλατεία και βγαίνουμε μπροστά για να δείξουμε ποιοι είμαστε σε όλους, για να εκφραστούμε και να γίνουμε ένα.

Τι σας έκανε να θέλετε να παραμείνετε στη Θεσσαλονίκη και να κάνετε αυτό που αγαπάτε;

Katina Bella: Η αγαπημένη μου συγγραφέας κι ηθοποιός Ρούλα Πατεράκη είπε ότι η Θεσσαλονίκη τοπογραφικά βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το Παρίσι. Άμα αφαιρέσεις κάνα δυο προβληματάκια της πόλης νιώθεις λες κι είσαι στο Παρίσι.  Άρα ζω στο μικρό Παρίσι.

instagram @rainbowmermaids_

Mystic Van Rouge: Αγαπώ την πόλη μου γιατί διατηρεί ακόμα αυτό το ρομαντισμό και τη γλυκιά μελαγχολία, βλέπω τον όμορφο ουρανό της Θεσσαλονίκης και μου θυμίζει αυτόν του Παρισιού που έχω επισκεφτεί. Νιώθω και πιστεύω πως εδώ μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα. Πρακτικά, όμως, έχω εδώ ρο δικό μου σπίτι και το drag δεν μπορεί να μου προσφέρει την οικονομική δυνατότητα να μείνω κάπου αλλού. Όλα αυτά μου προσφέρουν μια ασφάλεια στην Θεσσαλονίκη μου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ