«Αναγκάστηκα να σκοτώσω, σήμερα θα ήταν η κηδεία μου»: Είπε ο κτηνοτρόφος στη μητέρα του - Ανατροπή στην υπόθεση του Κιλκίς, κίνητρο δεν ήταν η ληστεία (βίντεο)

«Αυτά είναι όλα ψέματα, δεν τον κατηγόρησε κανένας ότι ενόχλησε την ανήλικη κοπέλα» λέει ο πατέρας του κτηνοτρόφου για όσα υποστηρίζει η πλευρά του θύματος

Νέες διαστάσεις παίρνει το περιστατικό στο Κιλκίς με τον 54χρονοη κτηνοτρόφο που πυροβόλησε και σκότωσε έναν 45χρονο γεωργιανό που είχε πάει με ακόμα τρία άτομα για να τον ληστέψουν όπως αρχικά είχε κυκλοφορήσει.

Το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία, αλλά η εκδίκηση, επειδή θεωρούσαν ότι ο κτηνοτρόφος είχε πειράξει την ανήλικη κόρη του θύματος με την πλευρά του κτηνοτρόφου να διαψεύδει και να μιλάει για ψέματα.

«Πριν δύο χρόνια είχε πάρει τον ανήλικο γιο του άνδρα που πυροβολήθηκε για δουλειά, για να φυλάει τα πρόβατα. Του έκλεψε από το αμάξι του κάποια πράγματα και τον έδιωξε. Εκτός από αυτό, δεν έκανε τίποτα άλλο, δεν έβγαινε από το σπίτι», ανέφερε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τετάρτης 22/5 πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος του κτηνοτρόφου.

Διαβάστε ακόμα: Κιλκίς: 54χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε Γεωργιανό διαρρήκτη - Πως έγινε το φονικό στην κτηνοτροφική μονάδα (βίντεο)

«Του είπαν “άνοιξε θα σε ξεκοιλιάσουμε”»

«Κρίμα στο παλικάρι που “έφυγε” αλλά κρίμα και στο δικό μας το παιδί. Πήγαν να τον σκοτώσουν. Του μίλησαν η μάνα του και ο αδερφός του, και τους είπε να ησυχάσουν. Το παιδί όταν ήταν εκεί πέρα πήρε την αστυνομία τηλέφωνο. Και είπε ότι του σπάνε την πόρτα και ρώτησε τι να κάνει. Όταν είδε ότι του σπάνε την πόρτα, έκλεισε το τηλέφωνο και πήρε το όπλο» συμπλήρωσε ο συγγενής του κτηνοτρόφου.

«Του έλεγαν “άνοιξε, θα σε ξεκοιλιάσουμε”. Αυτό ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Τον γέμισαν ψέματα (αναφορά στο θύμα) και ήρθε. Όλο το χωριό έλεγε ότι είναι φυσιολογικό αυτό που έγινε. Βρήκαν εκεί το τσεκούρι και τον πυροσβεστήρα, δεν τα είχαν μαζί τους. Ήταν λάθος αυτό που έγινε, και να χαθεί έτσι ένα παιδί» είπε κλείνοντας.

«Αυτά είναι όλα ψέματα» λέει ο πατέρας του κτηνοτρόφου

«Αυτά είναι όλα ψέματα, δεν τον κατηγόρησε κανένας ότι ενόχλησε την ανήλικη κοπέλα. Αυτό ήταν πρόφαση για να του επιτεθούν», υπογράμμισε επίσης στον ΑΝΤ1 η μητέρα του κτηνοτρόφου, απαντώντας στις αναφορές από την πλευρά της οικογένειας του θύματος και των άλλων τριών που βρέθηκαν μαζί του στην κτηνοτροφική μονάδα, οι οποίοι συνελήφθησαν, ότι ο κτηνοτρόφος είχε ασελγήσει σε ανήλικη της οικογένειάς τους.

kilkis-xr

«Πήγαν εκεί και του είπαν ότι πείραξε την ανήλικη, τους απάντησε ότι δεν είχε κάνει κάτι και τότε του είπαν “θα σε σκοτώσουμε”. Το παιδί μου πρόλαβε να κλειδώσει την πόρτα και πήρε την Αστυνομία. Αυτοί προσπαθούσαν να σπάσουν την πόρτα. “Αναγκάστηκα, ρε μάνα, να σκοτώσω εγώ, γιατί σήμερα θα είχες την κηδεία μου”, μου είπε στο τηλέφωνο ο γιος μου», εξηγεί η μητέρα.

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο πατέρας του δράστη υπογράμμισε ότι έγινε προσπάθεια διάρρηξης, με τελικό στόχο τον ξυλοδαρμό του άνδρα που πυροβόλησε, αναφέροντας ότι «Το κίνητρο τους δεν ήταν η διάρρηξη. Πήγαν να λιντσάρουν το παιδί, δεν πήγαν να το κλέψουν. Έτσι είναι το κλέψιμο; Πήγαν να το λιντσάρουν, επειδή δεν έμεινε στη δουλειά ο ένας από αυτούς», υπογράμμισε ο πατέρας του κτηνοτρόφου.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου αν συνομίλησε με τον γιο του, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τον θάνατο, είπε: «Μίλησα με το παιδί μου και μου είπε “Μπαμπά, πυροβόλησα κάποιον, δεν ξέρω αν πέθανε”».


Τόσο ο 54χρονος κτηνοτρόφος όσο και οι τρεις που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο του Κιλκίς και από εκεί στα δικαστήρια, όπου τους ασκήθηκαν διώξεις και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Άπαντες αναμένεται να απολογηθούν την Πέμπτη 23/5 και την Παρασκευή 24/5 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ