Οικιακή βοηθός πάει φυλακή 5 χρόνια: Έκλεψε χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα, 500.000 ευρώ - Από το σπίτι που δούλευε

Η 28χρονη Γεωργιανή αναπλήρωνε την βασική οικιακή βοηθό της ιδιοκτήτριας στη Θεσσαλονίκη ενώ είχε και συνεργούς

Οικιακή βοηθός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε κλοπή χρηματοκιβωτίου από διαμέρισμα όπου εργαζόταν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με λεία πολύτιμα κοσμήματα, συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, αλλά και μετρητά, ύψους 8.000 ευρώ. 

Η κλοπή τελέστηκε τον Ιούλιο του 2019 και εξιχνιάστηκε πέρσι το καλοκαίρι από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οπότε εκδόθηκαν εντάλματα που οδήγησαν στη σύλληψη της 28χρονης οικιακής βοηθού.

Μετά την ετυμηγορία του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η 28χρονη, με καταγωγή από τη Γεωργία, επέστρεψε στις φυλακές, ενώ με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε 47χρονος συμπατριώτης της που κατηγορείτο ως συνεργός στην ίδια πράξη, αλλά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο (είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του). 

Ως φυσικοί δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία δύο άνδρες - επίσης από τη Γεωργία, 40 και 53 ετών - που φαίνεται όμως πως μετά την πράξη τους διέφυγαν στο εξωτερικό.

Οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση αξιοποιώντας τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η οικιακή βοηθός με έναν από τους φυσικούς δράστες αλλά και την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του Ι.Χ. αυτοκίνητου που χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους και διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 47χρονο. 

Η 28χρονη βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στον στενό κύκλο των υπόπτων αφού διέθετε κλειδί από το διαμέρισμα-«στόχο», όπου κατά τις αστυνομικές έρευνες δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η 28χρονη είχε κληθεί να αναπληρώσει για μικρό χρονικό διάστημα την βασική οικιακή βοηθό της παθούσας - ιδιοκτήτριας του χρηματοκιβωτίου, κατόπιν σχετικών συστάσεων που παρείχε η δεύτερη και ενόψει των θερινών της διακοπών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αρχές ερεύνησαν πιθανή εμπλοκή και της βασικής οικιακής βοηθού χωρίς να προκύψει κάτι εις βάρος της. Η 28χρονη κατηγορούμενη στην απολογία της δήλωσε αθώα, αρνούμενη κάθε συμμετοχή στην κλοπή. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ