Το eirinika αφιερώνει την ημέρα στους καλύτερους μουσικούς του ακορντεόν - Αφεθείτε σε υπέροχες μελωδίες! (βίντεο)

 Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά όργανα

Το ακορντεόν τιμά σήμερα η Google, αφιερώνοντας στο διάσημο μουσικό όργανο το σημερινό Google Doodle.

Το ακορντεόν επινοήθηκε στη Γερμανία την δεκαετία του 1800. Σαν σήμερα το 1829, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα όργανο με το όνομα ακορντεόν, που προέρχεται από τη γερμανική λέξη akkord .

Σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά όργανα και παίζεται σε όλο τον κόσμο.

Το eirinika αποφάσισε να κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στους 5 καλύτερους ακορντεονίστες στην ιστορία.

  1. Lawrence Welk

Το θαύμα του ακορντεόν, όπως τον λένε, που καθήλωσε το κοινό με τον μοναδικό ήχο του. Γεννημένος σε μια γερμανόφωνη κοινότητα στο Στρασβούργο της Βόρειας Ντακότα, ο Lawrence Welk ήταν έκτος σε μια οικογένεια οκτώ παιδιών.

2. Pietro Forsini

Ακορντεονίστας από τη Σικελία που ξεπέρασε απίστευτα εμπόδια σε όλη του τη ζωή. Παρά το γεγονός ότι έχασε και τελικά ανέκτησε την όρασή του σε νεαρή ηλικία, δεν το άφησε να τον σταματήσει. 

3. Nicholas Ariondo

Ας μιλήσουμε για τη συναρπαστική μουσική του Nicholas Ariondo, ενός καταξιωμένου, σύγχρονου Αμερικανού ακορντεονίστα, συνθέτη και πιανίστα. Γνωστός για το μοναδικό του μείγμα παραδοσιακών στιλ λαϊκής και μοντέρνας κλασικής μουσικής, τα βίντεο του Ariondo παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων επιρροών.

4. Henry Doktorski III

Ο Henry Doktorski III, ένας Αμερικανός με καταγωγή από την Πολωνία. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου τα ακορντεόν έπαιξαν ζωτικό ρόλο στην πολωνική λαϊκή μουσική. Ως αποτέλεσμα, τράβηξε το ακορντεόν ως παιδί και άρχισε να το παίζει όταν ήταν μόλις επτά ετών.

5. Dick Contino

Ο Ντικ Κοντίνο, ένας ταλαντούχος ακορντεονίστας, κατάγεται από το Φρέσνο της Καλιφόρνια, όπου φοίτησε στο γυμνάσιο του Φρέσνο.

Σπούδασε κάτω από τον Angelo Cognazzo με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και κατά καιρούς συνεργάστηκε με τον Guido Deiro με έδρα το Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ