Topwoman η Theresa Claiborne: Πιλοτάρησε αεροπλάνα για 43 χρόνια - Ήρθε η ώρα της ξεκούρασης (φωτό-βίντεο)

Θα πραγματοποιήσει την τελευταία της πτήση

Πιλοτάρει αεροπλάνα, τόσο στρατιωτικά όσο και εμπορικά, για περίπου 43 χρόνια, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο σε όλη αυτή την πορεία.

Όμως, στις 23 Μαΐου, η "Captain" Theresa Claiborne θα προσγειώσει την «τελευταία πτήση» της στο διεθνές αεροδρόμιο Newark Liberty στο New Jersey, αφού ταξίδεψε από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με τους φίλους και την οικογένειά της στο πλευρό της.

«Είχα μια σπουδαία καριέρα», είπε η Claiborne στο CNN Travel μέσω Zoom λίγο πριν ξεκινήσει για τη Λισαβόνα. «Και ήρθε η ώρα να "σταθμεύσω" για τελευταία φορά σε ένα μεγάλο αεροπλάνο».

Δείτε την ίδια να μιλάει για την καριέρα της:

Το να γίνει πιλότος ήταν κάτι που η Claiborne, με καταγωγή από τη Βιρτζίνια, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί για τον εαυτό της ως νεαρή κοπέλα.

Ήταν περίπου επτά ετών όταν έκανε την πρώτη της πτήση - μια εκδρομή στην Τουρκία.

«Ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός», λέει. «Έτσι, γνώρισα πραγματικά σε όλο τον κόσμο… Είχα μπει σε μεγάλα αεροπλάνα στο παρελθόν, αλλά δεν ονειρευόμουν ποτέ να πετάξω».

Claiborne is committed to increasing pilot diversity and will continue to mentor young women.

Ενώ ανυπομονεί να «κλείσει αυτό το ένα κεφάλαιο και να ξεκινήσει ένα άλλο», η Claiborne δεν μπορεί παρά να δακρύσει λίγο όταν σκέφτεται τα παιδιά με τα «γουρλωμένα μάτια» γεμάτα ενθουσιασμό, που συχνά την θαυμάζουν καθώς περπατά μέσα από ένα αεροδρόμιο με την περίτεχνη στολή της.

«Να μεταδώσουμε ακόμα αυτή τη γνώση στους νέους, και ιδιαίτερα στις νεαρές μαύρες γυναίκες, ότι μπορούν να το κάνουν αυτό».

Στις ΗΠΑ, το 93,7% των επαγγελματιών πιλότων είναι λευκοί και το 92,5% είναι άνδρες, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν λιγότερες από 150 μαύρες γυναίκες πιλότοι στις ΗΠΑ και η Claiborne αισθάνεται τεράστια ευθύνη ως μία από αυτές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ