Christopher Reeve – Robin Williams: Κολλητοί φίλοι από το γυμνάσιο – Έφτασαν μαζί στην κορυφή – Τα δράματα ζωής & το τραγικό τέλος (φωτό & βίντεο)

Αχώριστοι, παρά τις δυσκολίες...

Οι αείμνηστοι και αξέχαστοι Robin Williams και Christopher Reeve είχαν μια ιδιαίτερη φιλία που κράτησε πολλές δεκαετίες.

Η φιλία των δύο ηθοποιών ξεκίνησε στο γυμνάσιο όπου μάθαιναν την τέχνη της υποκριτικής στο Juilliard School της Νέας Υόρκης και ήταν αχώριστοι.

Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη Christopher Reeve έφυγε μετά και σπούδασε θέατρο στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Ο γεννημένος στο Σικάγο Robin Williams είχε εγκαταλείψει το Claremont Men's College για να ακολουθήσει υποκριτική στο College of Marin της Καλιφόρνια, αφού είχε κερδίσει υποτροφία από το Juilliard. 

Οι δύο ηθοποιοί παρέμειναν φίλοι όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα όταν οι καριέρες τους στο Χόλιγουντ είχαν φτάσει στην κορυφή.

Ήταν πολύ αγαπημένοι!

Ο Reeve έγινε ευρέως γνωστός ως Clark Kent, ως Superman δηλαδή.

Με αυτόν τον ρόλο έκανε πάταγο!

Από την άλλη ο Williams ξεκίνησε από την  stand-up κωμωδία σε επιτυχημένους ρόλους στην τηλεόραση έως και σε ρόλους όπως στο «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» που εκτόξευσαν την καριέρα του.

Τις επιτυχίες τους οι δύο αγαπημένοι φίλοι, τις γιόρταζαν μαζί, καθώς ήταν πολύ αγαπημένοι.

Διαβάστε ακόμα: Πωλείται η υπερπολυτελής έπαυλη του αείμνηστου Ρόμπιν Γουίλιαμς για 25 εκατομμύρια δολάρια: Το σπίτι των 930 τ.μ που στέγασε τον δεύτερο γάμο του (φωτό)

Οι τραγικές εξελίξεις…

Ο Reeve ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την ιππασία το 1985 αφού έπρεπε να μάθει να ιππεύει για την ταινία Anna Karenina. Αν και ήταν αλλεργικός στα άλογα, τα αγαπούσε τόσο που έπαιρνε αντιισταμινικά.

Στις 27 Μαΐου 1995, το άλογο του Reeve βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση. Μάρτυρες είπαν ότι το άλογο ενώ άρχισε για το τρίτο άλμα στον φράχτη, ξαφνικά σταμάτησε. 

Ο Reeve έπεσε προς τα εμπρός από το άλογο, κρατώντας τα ηνία. Προσγειώθηκε πρώτα στην άκρη του φράχτη, θρυμματίζοντας τον πρώτο και τον δεύτερο σπόνδυλο του. 

Έτσι έμεινε παράλυτος.

Ο τραυματισμός της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης που προέκυψε τον παρέλυσε από το λαιμό και κάτω και σταμάτησε την αναπνοή του. 

Σύμφωνα με τον γιο του Williams, Zak, η φιλία του πατέρα του με τον ηθοποιό έγινε ακόμα πιο δυνατή  μετά το ατύχημα του Reeve.

«Ήταν τότε που ο Chris και ο μπαμπάς έγιναν οικογένεια, αδέλφια από άλλη μητέρα», είπε σε ομιλία του το 2014 στο ετήσιο γκαλά για το Ίδρυμα Christopher & Dana Reeve, το οποίο παραμένει αφιερωμένο στην έρευνα μιας θεραπείας για τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού.

«Το εκπληκτικό με τη σχέση τους ήταν η απίστευτη προσπάθειά τους να αφιερώσουν χρόνο για να αγαπήσουν, να βοηθήσουν και να εκτιμήσουν τους άλλους, ακόμη και όταν βρέθηκαν σε μεγάλο πόνο», πρόσθεσε ο Ζακ. «Πάντα έβρισκαν χρόνο να δίνουν τα πάντα σε όσους είχαν ανάγκη».

«Ο Ρόμπιν ήταν ένα φως στην οικογένειά μας για όσο καιρό μπορούμε να θυμηθούμε», είπε επίσης ο Γουίλ, γιος του Reeve και της αείμνηστης συζύγου του Ντάνα. «Αυτός και ο μπαμπάς έκαναν ο ένας τον άλλον να γελάσει και στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον μέχρι το τέλος».

twitter

Να σημειωθεί ότι παρόλο που ο Robin Williams προσπαθούσε τόσο πολύ να δώσει λίγο φως και αγάπη στον φίλο του τον Reeve που είχε περάσει τόσο δύσκολα, ήταν επίσης βασανισμένος.

Ο 63χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Η αιτία του θανάτου του ήταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «αυτοκτονία από ασφυξία». 

Ο Williams πάλευε με την κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης. 

Η γυναίκα του τον είδε ζωντανό στο σπίτι τους την Κυριακή το βράδυ. Το επόμενο πρωί τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας πως «ο σύζυγός της δεν ανέπνεε». 

Σύμφωνα με μαρτυρίες οικείου του προσώπου, τις τελευταίες ημέρες πριν βάλει τέλος στην ζωή του, αισθανόταν τόσο καταβεβλημένος που κοιμόταν έως και 18 ώρες την ημέρα.

Διαβάστε ακόμα: 3 χρόνια χωρίς το γέλιο του Ρόμπιν Γουίλιαμς: αυτοκτόνησε γιατί έμαθε ότι έχει Πάρκινσον – θα τον θυμόμαστε χαρούμενο – δείτε φωτό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ