Νίτα Μπέικερ: Η «Αμερικανίδα Μήδεια» - Στραγγάλισε τα 3 παιδιά της με κορδόνι – Έτσι εκδικήθηκε τον σύζυγό της που την απατούσε με Ελληνίδα (φωτό & βίντεο)

«Δεν έπρεπε να ζήσουμε ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου».

Σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια ένα αδιανόητο έγκλημα συμβαίνει στη χώρα μας.

Η Νίτα Μπέικερ, μητέρα τριών παιδιών δολοφονεί τα τρία της παιδιά για να εκδικηθεί τον σύζυγό της.

Ο λόγος;

 Η Νίτα πιστεύει ότι την απατά με μια Ελληνίδα.

Οι εφημερίδες την αποκαλούσαν «Αμερικανίδα Μήδεια».

Image

twitter

Το χρονικό ενός φρικτού εγκλήματος

Πριν σπό 63 χρόνια η Αμερικανίδα γράφει ψύχραιμα μία επιστολή προς τον σύζυγό της Αμερικανό λοχία, Τζόελ Μπέικερ, και την τοποθετεί στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο της Βίβλου στο εδάφιο περί μοιχείας.

Στη συνέχεια παίρνει ένα κορδόνι από αλεξίπτωτο και πηγαίνει στα κρεβάτια όπου κοιμούνται τα τρία ανήλικα παιδιά της μαζί με τα παιχνίδια τους. 

Πρώτα στραγγαλίζει την 2,5 ετών Κίτι και συνεχίζει με το δεύτερο κοριτσάκι της, την 5χρονη Σουζάνα. 

Όταν επιχειρεί κατά τον ίδιο τρόπο, να πνίξει το 8 ετών αγοράκι της, Τζόελ, εκείνο ξυπνά και αντιστέκεται και τότε εκείνη το χτυπά με αμβλύ αντικείμενο πολλές φορές στο κεφάλι μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Αργότερα το βράδυ, επιχειρεί να αυτοκτονήσει ανεπιτυχώς, καρφώνοντας στο λαιμό της ένα μαχαίρι.

Τα μεσάνυχτα φτάνει στο σπίτι τους στο Καλαμάκι ο σύζυγός της, λοχίας της Αμερικανικής Βάσης στο Ελληνικό, Τζολ Μπέικερ. 

Βλέπει την πόρτα του σπιτιού σφηνωμένη με μια εφημερίδα και στη συνέχεια ανακαλύπτει ένα ένα τα παιδιά του νεκρά και παγωμένα και βρίσκει τη σύζυγό του να αιμορραγεί.

Στη συνέχεια καλεί την αστυνομία η οποία βρίσκει τη σκηνή του φονικού και την επιστολή:

«Ελπίζω να είσαι τώρα ελεύθερος. Βαρέθηκα κάθε βράδυ τα όργια σου. Είναι βρωμερή ντροπή για μένα που αναγκάζομαι να αφαιρέσω τη ζωή από αυτά τα τόσο όμορφα και καλά παιδιά, αλλά δεν πρόκειται να τα αφήσω να μεγαλώσουν και να μάθουν το τι έκανες. Κάθε βράδυ μου λες κι από ένα άλλο ψέμα. Θα έπρεπε να σκεφτείς τα παιδιά όταν άρχιζες τα όργια σου. Αυτό που έκανα σήμερα θα ΄πρεπε να το κάνω πριν εννέα χρόνια. Τότε θα ήταν πιο εύκολο. Το ποτό μπορώ να το αντέξω. Όχι και τα όργια σου. Αν και εκείνη είναι (λέξη δυσανάγνωστος) ας σε κρατήσει. Ας σου πλένει τα κραγιόν από το πουκάμισο. Εγώ βαρέθηκα πια κάτι έπρεπε να γίνει . Θα μπορούσα να γυρίσω με τα παιδιά μου στην Αμερική. Έχω για αυτά ένα καλό χριστιανικό σπίτι, αλλά είσαι τόσο παράλογος που αυτό δεν θα ωφελούσε διόλου. Τα καταφέρνεις να τα κάνεις όλα με το μαλακό και τόχεις κανονίσει μια χαρά για σένα. Εδώ και αρκετό καιρό ξέρω τι κάνεις κάθε βράδυ. Τώρα μπορείς να συνεχίσεις…».

Τι είχε προηγηθεί;

Η Νίτα Μπέικερ, πηγαίνοντας το αυτοκίνητό τους για σέρβις λίγες μέρες νωρίτερα, βρήκε ένα φάκελο με μία φωτογραφία του συζύγου της με μια γυναίκα.

 Όπως αποδείχτηκε, αργότερα, ήταν τηλεφωνήτρια στην αμερικανική βάση του Ελληνικού, η Πειραιώτισα Βενετία Σιταρά. Στη δίκη που ακολούθησε υποστήριξε ότι μάθαινε ελληνικά στον Τζολ τον τελευταίο μήνα τα μαθήματα γινόντουσαν σε εξωτερικούς χώρους. 

Από εκεί προέκυψε και η φωτογραφία, σύμφωνα με το El Sito.gr.

Τις ημέρες που ακολούθησαν κατέθεσε ότι «πριν από έξι μήνες ήμουν η πιο ευτυχισμένη μητέρα στον κόσμο. Μετά έμαθα ότι ο άντρας μου με απατούσε με μια άλλη. Δεν έπρεπε να ζήσουμε ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου». Σε όλη τη διάρκεια της ανάκρισης δεν δείχνει μετανοημένη, δεν ρωτά ποτέ τι απέγιναν τα παιδιά της και δεν θυμάται την απόπειρα αυτοκτονίας της. Στις δίκες που ακολούθησαν παρέμεινε ανέκφραστη και δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη.

Το πρώτο δικαστήριο ενόρκων την αφήνει ελεύθερη καθώς κρίθηκε ψυχικά διαταραγμένη αλλά η απόφαση ανατράπηκε και σε δεύτερο δικαστήριο καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση, αλλά έλαβε χάρη και μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στην Αμερική. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ