7 κανόνες διακόσμησης που αξίζει να παραβείτε! Όχι σε σκούρα χρώματα & μίξη μοτίβων

Δικαιούστε να τα παραβλέψετε

Η διακόσμηση έχει τους δικούς της κανόνες όμως υπάρχουν 7 διακοσμητικά "λάθη" τα οποία αξίζει να κάνετε!

Δείτε παρακάτω τους κανόνες που σύμφωνα με το spirossoulis.com, δικαιούστε να παραβλέψετε!

#1 Τα μικρά δωμάτια δεν πρέπει να έχουν σκούρο χρώμα στους τοίχους Στην πραγματικότητα αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει απόλυτα. Οι σκούροι τοίχοι  χαρίζουν στους μικρούς χώρους βάθος πεδίου και πολύ (μα πολύ) χαρακτήρα. Απλά καλό θα ήταν να μπαίνει αρκετό φυσικό φως μέσα στον χώρο.

#2 Τα μοτίβα δεν μπλέκονται μεταξύ τους Τα διαφορετικά μοτίβα ασφαλώς και συνδυάζονται μεταξύ τους. Καρό με ρίγες, φλόραλ με γεωμετρικά, ρίγες μεταξύ τους, animal print, ethnic και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, όλα συνδυάζονται, αρκεί να ταιριάζουν στο στιλ.

#3 Πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στα υλικά Αυτός ο κανόνας ισχύει τόσο για τα διαφορετικά είδη μετάλλου όσο και για τα διαφορετικά είδη ξύλου. Τι ασορτί είναι πολύ ασφαλές, όμως βρίσκεται στο όριο να γίνει βαρετό. Τολμήστε να συνδυάσετε μεταλλικά αξεσουάρ από διαφορετικά υλικά και χρώματα (π.χ. μπρούτζο με σκούρα μέταλλα) και υφές και τολμήστε το αντίστοιχο για τα ξύλινα έπιπλά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι παιχνιδιάρικο, τολμηρό και άκρως ενδιαφέρον!

#4 Τα διακοσμητικά είναι για να συμπληρώνουν τη διακόσμηση και όχι για να ξεχωρίζουν Τις παλιότερες εποχές, τα διακοσμητικά αξεσουάρ εκτελούσαν ρόλο κομπάρσου στη διακόσμηση. Πλέον, αυτό δεν ισχύει αφού κατέχουν μια εξέχουσα θέση σε έναν χώρο. Ακόμα και ένα παλιό σερβίτσιο μπορεί να τοποθετηθεί με τρόπο που να κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις.

#5 Μόνο η μονοχρωμία είναι σωστή Μπορεί η μονοχρωμία να ήταν hot trend μέχρι και πρόσφατα, οι νέες τάσεις, όμως, προτάσσουν μαξιμαλισμό στο χρώμα και το ντεκόρ. Σπάστε, λοιπόν, τα καθιερωμένα βάζοντας χρωματιστά αξεσουάρ (βλ. μαξιλάρια, ριχτάρια, σεντόνια) στη ζωή σας και κάνετε το σπίτι σας πιο στιλάτο και μοντέρνο από ποτέ.

#6 Μόνο τα σετ επίπλων χαρίζουν ομοιομορφία και συνοχή στη διακόσμηση Το είπαμε και παραπάνω το ασορτί έχει εγκαταλείψει τα διακοσμητικά δρώμενα εδώ και χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι καρέκλες της τραπεζαρίας σας δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα ίδιες, ότι το καθιστικό σας μπορεί να χωρέσει έναν καναπέ και μια πολυθρόνα διαφορετικού στυλ, κ.ό.κ. Τo mix & match σας χαρίζει όλη την ελευθερία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο χώρο εκτός των κλασικών διακοσμητικών κανόνων.

#7 Το χαλί πρέπει να είναι πάντα μεγάλο Εννοείται ότι τα χαλιά είναι πανέμορφα όμως αν εσείς αγαπάτε περισσότερο το ξύλινο πάτωμά σας δεν χρειάζεται να το καλύψετε με ένα από αυτά. Προτιμήστε ένα μικρότερο περιοχής ώστε και να χαρίσετε περισσότερη υφή στον χώρο αλλά και να μην σας κρύβει το λατρεμένο σας δάπεδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ