Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Όλα έτοιμα για την μεγάλη ώρα του τελικού του Conference League – Η εξέλιξη στα αυστηρά μέτρα

Ποιοι δρόμοι κλείνουν, Τι ώρα κατεβάζει ρολά ο ΗΣΑΠ;

Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό του Conference League.

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο match μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας στην OPAP Arena (AEK Arena).

Σε μία ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την OPAP Arena (AEK Arena) όλα είναι αποκλεισμένα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., που εφαρμόζονται σταδιακά, περιλαμβάνουν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων, απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και αλλαγές στα Μέσα Μεταφοράς.

Εξάλλου, οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός έχουν προμηθευτεί ειδικές διαπιστεύσεις, για να μπορούν να κυκλοφορούν.

Στα μέτρα εμπλέκονται όλες οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., ενώ υπολογίζονται ότι συνολικά θα πάρουν μέρος στην τήρηση των μέτρων περίπου 5.000 αστυνομικοί.

Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί που θα πάνε στον τελικό Conference League

Για τις ανάγκες της μαζικής μετακίνησης των φιλάθλων του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα έχουν δημιουργηθεί fan meeting points προκειμένου να συγκεντρωθούν και στη συνέχεια η μετακίνησή τους θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα, συνοδεία αστυνομικών, με συρμούς του ΗΣΑΠ, αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, που έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια, θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο. Από εκεί στις 18:30 θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ, χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, προς τον σταθμό «Περισσός», και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομικών.

Παράλληλα, για τους φιλάθλους της Φιορεντίνα, στους οποίους έχουν διατεθεί μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους, που έχουν εξασφαλίσει λευκό εισιτήριο, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς «Ειρήνη» και «Θησείο» του ΗΣΑΠ, με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, τον σταθμό «Περισσός».

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια αρχή θα διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός», όσο και από το πάρκινγκ του Πάρκου Αποστολάκη.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και στην έρευνα όλων των χώρων του με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό του χώρο, από τον οποίο περνούν μόνον όσοι φέρουν ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα θα ανοίξει η εξωτερική περίμετρος του γηπέδου, όπου θα μπορούν να συγκεντρωθούν οι φίλαθλοι, ενώ στον χώρο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η UEFA. Τρεις ώρες πριν από τη «σέντρα» θα ανοίξουν οι θύρες του γηπέδου και θα μπορούν οι φίλαθλοι να εισέλθουν σε αυτό.

Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί για τη μετακίνηση, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και μελών των αποστολών των διαγωνιζόμενων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στις οδούς Καππαδοκίας, Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Χρυσοστόμου Σμύρνης εφαρμόζονται ρυθμίσεις με -κατά περίπτωση- προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Ο κύριος όγκος, ωστόσο, των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εφαρμόζεται ήδη από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης, καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τράλλεων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ποιες οδούς επηρεάζουν οι απαγορεύσεις

Από τις απαγορεύσεις θα επηρεαστούν:

  • Τμήματα των οδών Ανθέων, Αντιοχείας, ανώνυμης οδού στο Γήπεδο Ριζούπολης, Βρυούλων, Εθν. Αντιστάσεως, Ελ Αλαμέιν, Επταλόφου, Ιωνίας, Κιουτάχειας, Λαχανά, Λυκούργου, Πίνδου, Σάββα Σταματιάδη, Σεβαστείας, Σμύρνης και Τρωάδος, σε όλο το μήκος τους οι οδοί Αγ. Τριάδος, Αδάνων, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αμισού, Αργυρουπόλεως, Αττάλειας, Βοσπόρου, Δαρδανελίων, Επικλέους, Καλλιπόλεως, Κιλικίας, Μερσίνης, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Σύλλης, Τατοΐου, Τελεσίου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.
  • Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Δεκελείας με τις Νικολάου Τρυπιά, Προύσσης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αναγεννήσεως, καθώς και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με τις Χρήστου Μαντίκα, Ομορφοκκλησιάς και Βιθυνίας.
  • Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, υπενθυμίζεται η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην Πλατεία Κοτζιά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος.
  • Παράλληλα, στον Πειραιά, σήμερα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ισχύει προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων:
  • Στην Εθνάρχου Μακαρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Δημητρίου Φαληρέως / υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος/ Ομηρίδη Σκυλίτση.
  • Στην Καραολή & Δημητρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθνάρχου Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σημειώνεται ότι στις παραπάνω οδούς από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ θα εφαρμοστεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο κ. Αναγνώστου τόνισε ότι οι δυνάμεις της Τροχαίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, ωστόσο παρακάλεσε και τους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Να σημειωθεί ότι από τις 5 το απόγευμα θα κλείσει όλο το δίκτυο του Ηλεκτρικού. Θα μείνουν ανοιχτοί μόνον οι σταθμοί που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. (Φάληρο, Ειρήνη, Θησείο, Περισσός) αποκλειστικά για τη μεταφορά του φιλάθλων προς και από το γήπεδο και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.

Επιπροσθέτως, κατά μήκος της διαδρομής του Ηλεκτρικού θα υπάρχουν αστυνομικοί, ενώ η μεταφορά των φιλάθλων θα γίνει υπό αστυνομική συνοδεία.

Με εντολή της αστυνομίας, σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 1 του μετρό και στη Γραμμή του τραμ, λόγω διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου της διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης «UEFA Europa Conference League».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ