Netflix – «Μικρό Ταρανδάκι»: Η γυναίκα που ενέπνευσε την σειρά προσφεύγει στη δικαιοσύνη

«Αυτός ο ισχυρισμός (…) είναι το πιο μεγάλο ψέμα στην ιστορία της τηλεόρασης»

Μια Βρετανή, που λέει πως είναι η γυναίκα που εμφανίζεται ως ένα βίαιο και χειριστικό πρόσωπο στο «Μικρό Ταρανδάκι» (Baby Reindeer), την πρόσφατη επιτυχημένη σειρά του Netflix, προσέφυγε  εναντίον της πλατφόρμας για δυσφήμηση, ζητώντας ως αποζημίωση 170 εκατομμύρια δολάρια.

Η Φιόνα Χάρβεϊ βγήκε από την ανωνυμία αφού φαν της σειράς την αναγνώρισαν ως την αληθινή «Μάρθα», τη γυναίκα που κατασκοπεύει και παρενοχλεί τον «Ντόνι», το κεντρικό πρόσωπο στο «Μικρό Ταρανδάκι».

Σ’ αυτή τη σειρά-φαινόμενο των επτά επεισοδίων, η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, ο Σκωτσέζος ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του, σκηνοθετεί την παρενόχληση της οποίας ήταν για χρόνια θύμα από την πλευρά μιας γυναίκας. Μια «αληθινή ιστορία», αναφέρεται στους τίτλους.

«Αυτός ο ισχυρισμός (…) είναι το πιο μεγάλο ψέμα στην ιστορία της τηλεόρασης», υπογραμμίζεται στη μήνυση που κατατέθηκε από την Χάρβεϊ στην Καλιφόρνια. Η γυναίκα εκτιμά πως δυσφημήθηκε και κατηγορεί το Netflix ότι της προκάλεσε ηθική βλάβη.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της σειράς:

«Είναι ένα ψέμα, το οποίο αφηγούνται το Netflix και ο δημιουργός της σειράς Ρίτσαρντ Γκαντ από απληστία και δίψα για δημοσιότητα· είναι ένα ψέμα με στόχο να προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές, περισσότερη προσοχή, να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα και να καταστραφεί μοχθηρά η ζωή της μηνύτριας Φιόνα Χάρβεϊ», σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της μήνυσης.

Αυτό συμβαίνει, προστίθεται, «επειδή ήταν καλύτερη ιστορία από την αλήθεια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ