Βίντεο: Κομάντο απελευθερώνουν ομήρους που κρατούσε η Χαμάς μέσα σε καταιγισμό πυρών - «Ήρθαμε να σας σώσουμε»

Οι τέσσερις όμηροι είχαν απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στην κοινότητα Ρεϊμ στις 7 Οκτωβρίου

Ένα βίντεο, που καταγράφει καρέ-καρέ τη διάσωση τριών ομήρων της Χαμάς από κομάντος της αντιτρομοκρατικής μονάδας Yaman και πρακτόρων της Σιν Μπετ στη Λωρίδα της Γάζαςέ δωσε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα το ισραήλ.

Εν μέσω πυρών και εκρήξεων οι κομάντο κάνουν την έφοδο στο σπίτι του δημοσιογράφου και εκπροσώπου του υπουργείου Εργασίας της Χαμάς, Αμπντάλαχ Αλτζαμάλ, που κρατούσε ομήρους τους τρεις Ισραηλινούς, τον Αλμόγκ Μέιρ Ζον, 21 ετών, τον 27χρονο Αντρέι Κοζλόφ και τον 40χρονο Σλόμι Ζιβ.

Οι Ισραηλινοί κομάντος ανατίναξαν μια πόρτα για να εισβάλουν στο κτίριο, ενώ ακούγονται κραυγές, κρότοι και σφοδρά πυρά και στη συνέχεια έφθασαν σε δωμάτιο του σπιτiού όπου ήταν κουλουριασμένοι οι τρεις όμηροι.

«Είμαστε Εβραίοι, που είστε;», ακούγεται να λέει ένας κομάντος της Yamam. «Εδώ βρίσκονται», απαντά ένας άλλος.

«Τα ονόματά σας», λέει ο πρώτος απευθυνόμενος στους ομήρους που του απαντούν.

«Τρεις όμηροι είναι στα χέρια μας», λέει ο κομάντο αφού ταυτοποίησε τους τρεις. «Όλα καλά. Ήρθαμε να σας σώσουμε, ηρεμήστε», τους λέει προτού χτυπήσει με τη γροθιά του εκείνη του Μέιρ Ζον.

«Επιχείρηση Άρνον»

To βίντεο δείχνει στη συνέχεια τους κομάντο της Yamam και τους πράκτορες της Σιν Μπετ να συνοδεύουν υπό καταιγισμό πυρών τους τρεις ομήρους εκτός του σπιτιού.

Στη διάρκεια της επιχείρησης στο σπίτι του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου σκοτώθηκε ο επιθεωρητής της Yamam Αμόν Ζμόρα, προς τιμήν του οποίου η αποστολή διάσωσης των ομήρων βαφτίστηκε αργότερα «Επιχείρηση Άρνον».

Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα ένα άλλο βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της διάσωσης των τριών ομήρων με ελικόπτερο.

Στα πλάνα διακρίνονται οι τρεις Ισραηλινοί να επιβιβάζονται στο ελικόπτερο που τους μετέφερε στο νοσοκομείο Τελ Χασομέρ στο κεντρικό Ισραήλ.

Η τέταρτη όμηρος που διασώθηκε σε χωριστή επιχείρηση από άλλο κτίριο το Σάββατο στη Νουσεϊράτ, η 25χρονη Νόα Αργκαμάνι, μεταφέρθηκε με άλλο ελικόπτερο στο Ισραήλ.

Οι τέσσερις όμηροι είχαν απαχθεί από το μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στην κοινότητα Ρεϊμ στις 7 Οκτωβρίου, όταν κάπου 3.000 μέλη της Χαμάς σκότωσαν 1.200 Ισραηλινούς και πήραν άλλους 251 ομήρους.

Το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 274 άτομα, μεταξύ των οποίων και άμαχοι στη διάρκεια της επιχείρησης.

ΟI IDF εκτίμησαν ότι υπήρξαν «κάτω από 100» απώλειες, ως αποτέλεσμα της επιδρομής για τη διάσωση των ομήρων και επέρριψε την ευθύνη για τις απώλειας στην τακτική της Χαμάς να κρατά ομήρους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ