Imagine Thessaloniki 2014: Πώς ο lighting artist Βασίλης Ρουμελιώτης και η νεανική ομάδα «Πες το δυτικά» θα κατασκευάσουν έναν υπέροχο, κρεμαστό, φωτεινό κήπο στον δήμο Παύλου Μελά (φωτό)

Στο πλαίσιο της δράσης «Φαντάσου την πόλη» (http://www.imaginethecity.gr/), που πραγματοποιήθηκε σε σε διάφορες ελληνικές πόλεις, αυτές τις μέρες γίνεται κάτι αντίστοιχο και στη Θεσσαλονίκη!

Στο πλαίσιο της δράσης «Φαντάσου την πόλη» (http://www.imaginethecity.gr/), που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες ελληνικές πόλεις,  αυτές τις μέρες γίνεται κάτι αντίστοιχο και στη Θεσσαλονίκη! (Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ)

Έτσι λοιπόν το «Imagine Thessaloniki», το οποίο ξεκίνησε στη συμπρωτεύουσα, το περασμένο Σάββατο (28.06) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (29.06), συνεχίζει δυναμικά παρουσιάζοντας πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν τη Θεσσαλονίκη, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.



Η έκθεση, λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και φιλοξενούνται ακόμα παράλληλες δράσεις όπως η παρουσίαση των προτάσεων από τους μελετητές, ομιλίες, συζητήσεις, καλλιτεχνικές δράσεις, με αφορμή το υλικό της έκθεσης. Αξίζει να αναφέρουμε πως η έκθεση διοργανώνεται από την ομάδα citiTEN σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Τμήμα Αρχιτεκτονων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

green-tyre-light-b.jpg

Πολλές ομάδες λοιπόν, έβαλε τα δυνατά τους ώστε με φαντασία, διορατικότητα και δημιουργικότητα να παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες και καινοτόμες ιδέες. Μεταξύ άλλων, εμείς ξεχωρίσαμε την εθελοντική ομάδα Cititen Thessaloniki, η οποία δίνει τα... φώτα της στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου στα Μετέωρα! Ο lighting artist, Βασίλης Ρουμελιώτης (Roumelight) σε συνεργασία με την ομάδα «πες το δυτικά», κατασκευάζει έναν κρεμαστό φωτεινό κήπο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην περιοχή του δήμου Παύλου Μελά. Λάστιχα μηχανής/αυτοκινήτου, φωτισμός led και φυτά αντοχής αποτελούν τη μυστική συνταγή της εγκατάστασης που θα προσθέσει λάμψη και χρώμα στη δυτική πλευρά της πόλης.



Μαζί τους, θα βρίσκεται το Ωδείο «Νικόπολις» (Γ. Γεννηματά 106, Νικόπολη), το οποίο θα υποστηρίξει μουσικά την προσπάθεια με τα δυο σύγχρονα μουσικά γκρουπ και τη λαϊκή του μπάντα.



Info

«Φως στα δυτικά»
Πάρκο Μ. Αλεξάνδρου, Μετέωρα
Σάββατο 28 Ιουνίου στις 19.30
Μετάβαση με ΟΑΣΘ νο.35 (στάση: Μ. Αλεξάνδρου)
Facebook page: ΠΕΣ το Δυτικά








Επιμέλεια: Χάρης Αποστολόπουλος


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ