Jessica Chastain: η αγαπημένη κοκκινομάλλα του Hollywood και του Yves Saint Laurent δηλώνει: «σε 10 χρόνια με βλέπω περιτριγυρισμένη από τα παιδιά μου!»

Το φαινόμενο της κοκκινομάλλας με τη λευκή επιδερμίδα, που είναι μία από τις πλέον περιζήτητες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ξεκίνησε δύο χρόνια πριν και αν κρίνουμε από τις συνεργασίες που έχει κάνει μέχρι τώρα, υπάρχει πολύ μέλλον

Το φαινόμενο της κοκκινομάλλας με τη λευκή επιδερμίδα, που είναι μία από τις πλέον περιζήτητες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ξεκίνησε δύο χρόνια πριν και αν κρίνουμε από τις συνεργασίες που έχει κάνει μέχρι τώρα, υπάρχει πολύ μέλλον. Το 2011 η Τζέσικα Τσάστεϊν εμφανίστηκε σε έξι ταινίες ενώ το 2012 στη λίστα της προστέθηκαν άλλες πέντε. Φέτος, η συμπρωταγωνίστρια του Μπραντ Πιτ στο Δέντρο της ζωής έχει πολλούς λόγους να είναι υπερήφανη αφού απέδειξε περίτρανα την αξία της με την υποψηφιότητά της για Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου στην ταινία της Κάθριν Μπίγκελοου Zero Dark Thirty. Η εντυπωσιακή πορεία της και η αέρινη γοητεία της αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο οίκος Yves Saint Laurent την επέλεξε για να εκπροσωπήσει το νέο του άρωμα που ακούει στο όνομα Manifesto.

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε με έναν οίκο ομορφιάς. Τι σας έκανε να δεχτείτε την πρόταση να είστε το πρόσωπο του νέου αρώματος Manifesto; Τι σας ενώνει με τη φιλοσοφία αλλά και τις αξίες του οίκου;

Ο οίκος Yves Saint Laurent ήταν πάντα από τους αγαπημένους μου, ένας οίκος κύρους που καταφέρνει συνεχώς να με εμπνέει. Από τη γέννησή του μετέδιδε ισχυρές αξίες, τις οποίες κι εγώ η ίδια τιμώ, όπως είναι η ξεκάθαρη δέσμευση, η απόλυτη αγάπη και η θηλυκή θρασύτητα.

Επιλέγετε για τις εμφανίσεις σας δημιουργίες του οίκου Saint Laurent;

Εκτιμώ και θαυμάζω όλες τις δημιουργίες του. Οπότε μου αρέσει πάρα πολύ να φοράω vintage φορέματα του οίκου. Νιώθω να τονίζεται η θηλυκότητά μου.

Πώς θα περιγράφατε το προσωπικό σας στιλ;

Δε πιστεύω ότι έχω κάποιο συγκεκριμένο στιλ. Μου αρέσει να ντύνομαι ανάλογα με τη διάθεσή μου. Ακριβώς όπως ένα άρωμα, έτσι και τα ρούχα μας αφήνουν να μπούμε σε ένα στιγμιαίο ρόλο, να υιοθετήσουμε μια συμπεριφορά και να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας μακριά από συμβάσεις και κανόνες. Μπορώ να είμαι κομψή και άνετη στην καθημερινή μου ζωή αλλά και εκλεπτυσμένη για μια επίσημη εμφάνιση.

Τι πιστεύετε ότι κάνει μια γυναίκα όμορφη;

Η αίσθηση που έχει η ίδια για τον εαυτό της και την εσωτερική ομορφιά της. Ειλικρινά πιστεύω ότι η ομορφιά ακτινοβολεί από μέσα μας. Για παράδειγμα, ο τρόπος που κινείται μια γυναίκα προδίδει πολλά για το χαρακτήρα της.

Ποιος είναι για εσάς ο ορισμός της;

Νομίζω ότι η ομορφιά είναι κάτι μοναδικό και απροσδόκητο. Είναι σίγουρα υποκειμενική αλλά εγώ βρίσκω όμορφο οτιδήποτε ξεχωριστό και σπάνιο μου κόβει την ανάσα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης;

Χρησιμοποιώ το Moroccanoil για τη μοναδική ενυδάτωση που προσφέρει στα μαλλιά μου ενώ φοράω καθημερινά αντηλιακό. Έχω πάντα στην τσάντα μου το μαγικό προϊόν λάμψης Touche Eclat Pen του Yves Saint Laurent. Για τα χείλη μου αγαπώ ένα lip balm της Kiehl’s και τα κραγιόν Rouge Pur Couture του Yves Saint Laurent, ιδιαίτερα τη ματ συλλογή.

Έχετε κάποια μυστικά ομορφιάς;

Χρησιμοποιώ πολλά φυσικά προϊόντα και ακολουθώ υγιεινή διατροφή. Πίνω πολύ νερό, ενυδατώνω την επιδερμίδα μου καθημερινά ενώ παίρνω ενέργεια από το πρωί πίνοντας ένα smoothie με φρούτα που φτιάχνω μόνη μου στο σπίτι. Λατρεύω το πράσινο τσάι, είμαι χορτοφάγος και αυτά τα δύο αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για καλλίγραμμο σώμα και όμορφη επιδερμίδα.

Γυμνάζεστε;

Κάνω γιόγκα και περπατάω καθημερινά. Πηγαίνω πολλές φορές βόλτα με το σκύλο μου στην παραλία και μου αρέσει πολύ το ποδήλατο.

Πώς φοριέται σωστά το κόκκινο κραγιόν;

Κάτι που έμαθα από τα γυρίσματα των ταινιών είναι ότι το πιο σημαντικό βήμα για τη σωστή εφαρμογή του κόκκινου κραγιόν είναι η ενυδάτωση των χειλιών. Τα απολεπίζω λοιπόν με μια οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια τα ενυδατώνω με ένα lip balm. Πριν βάλω κραγιόν, το αφαιρώ με ένα χαρτομάντιλο.

Θέλατε πάντα να γίνετε ηθοποιός; Πώς προέκυψε;

Από πολύ μικρή ήμουν πεπεισμένη ότι ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Ξεκίνησα με το χορό στα 9 χρόνια μου και πήρα μέρος σε ένα χορευτικό θίασο στα 13. Λίγο αργότερα άρχισα να παίζω σε θεατρικές παραστάσεις και από τότε η υποκριτική έγινε το πάθος μου.

Ποιες ηθοποιοί αποτέλεσαν για εσάς έμπνευση;

Με γοητεύουν ιδιαίτερα η Κατρίν Ντενέβ και η Ιζαμπέλ Ιπέρ. Το μεγαλείο και το ταλέντο αυτών των γυναικών είναι που τις κάνουν ικανές να υποστηρίξουν κάθε ρόλο σε κάθε είδους ταινία. Τις σέβομαι και τις θαυμάζω απεριόριστα.

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας όταν βρίσκεστε στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες;

Λατρεύω να εξερευνώ και τις δύο, να ανακαλύπτω, για παράδειγμα, καινούργια εστιατόρια. Πηγαίνω σε μουσεία και πολύ συχνά σινεμά. Στην Καλιφόρνια αγαπώ τις πρωινές βόλτες στην παραλία με τον Chaplin, το σκύλο μου.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας και ποιο το δυνατό σας σημείο;

Φοβάμαι μη χάσω την επαφή μου με ανθρώπους με τους οποίους έχω συνδεθεί στο παρελθόν ενώ νομίζω πως η δύναμή μου είναι ότι δίνω αξία σε όλες τις στιγμές που ζω και δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο.

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Περιτριγυρισμένη από παιδιά, την οικογένειά μου και πολλούς φίλους. 

*Η συνέντευξη έχει δημοσιευθεί στο τεύχος Μαρτίου του ΒΗΜΑDonna.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ