''Με τύφλωσε η ζήλια, σκότωσα και τις δύο αδελφές'', ομολόγησε ο δολοφόνος της Μις Ονδούρα - Τελετή στη μνήμη τους, στην εκλογή της Μις Κόσμος! (φωτό)

Η Μαρία Ζοσέ Αλβαράδο ήταν η νέα Μις Ονδούρα κι έκανε σχέδια για τον επόμενο διαγωνισμό ομορφιάς που θα συμμετείχε. 

Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Κόσμος, φέρνουν έναν τίτλο που σχεδόν πάντα συνεπάγεται υψηλά συμβόλαια στο χώρο της μόδας και διεθνή καριέρα - μια άλλη ζωή, δηλαδή. Όμως η 19χρονη καλλονή, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός στις 14 Δεκεμβρίου, έπεσε θύμα του άρρωστου πάθους του συντρόφου της αδερφής της...

Η είδηση ότι η Μις Ονδούρα και η αδερφή της εξαφανίστηκαν από προσώπου γης φεύγοντας από ένα πάρτι στην Σάντα Μπάρμπαρα το περασμένο Σάββατο, τάραξε την κοινή γνώμη της χώρας και παγκοσμίως. Πέντε μέρες μετά η τραγική είδηση της διπλής δολοφονίας, συγκλονίζει όχι μόνο την οικογένειά τους, που έπεσε σε βαρύ πένθος, αλλά και ολόκληρο το χώρο ομορφιάς. Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η τελική φάση του διαγωνισμού, ένα από τα κορίτσια πέφτει θύμα ενός παρανοϊκού δολοφόνου. 

Όπως ομολόγησε ο Πλουτάρκο Ρούιζ, σύντροφος της 23χρονης Σοφία Τρινιδάδ, της αδελφής της Μις Ονδούρα, εκείνος πυροβόλησε και σκότωσε και τα δύο κορίτσια λίγη ώρα μετά το πάρτι που είχε δοθεί για τα γενέθλιά του. Όπως κατέθεσε στην αστυνομία, η παράφορη ζήλια όπλισε το χέρι του, καθώς είπε πως «ξέσπασε» όταν είδε την αγαπημένη του να χορεύει με έναν άλλο άνδρα κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Το σκηνικό της δολοφονίας θυμίζει μαφιόζικη ταινία. Μετά το περιστατικό στο πάρτι, οι δύο γυναίκες μπήκαν με τη βία στο αυτοκίνητο του Ρούιζ μαζί με άλλους τρεις φίλους τους και στη συνέχεια ο άνδρας φέρεται πως πυροβόλησε πρώτα την 23χρονη και στη συνέχεια την 19χρονη. Έπειτα από τη στυγερή δολοφονία, οι τέσσερις άνδρες μετέφεραν και έθαψαν τα δύο θύματα στο χωριό Καμπλοτάλες, κοντά στον ποταμό Αγουάγουα. Μετά την ομολογία του, ο Ρούιζ οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου έθαψε τις άτυχες νεαρές.

Η οργανωτική επιτροπή των καλλιστείων εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά την γνωστοποίηση της είδησης, όπου αναφέρει πως στο πλαίσιο του διαγωνισμού Μις Κόσμος θα συμπεριληφθεί μια τελετή στη μνήμη των κοριτσιών στην οποία θα πάρουν μέρος όλες οι διαγωνιζόμενες αυτή την Κυριακή: «Είμαστε συντετριμμένοι από αυτή την τραγική απώλεια δύο νέων γυναικών, που ήταν τόσο γεμάτες ζωή. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρία Χοσέ Αλβαράδο και της Σοφία Τρινιντάντ, αυτή την ώρα του πένθους. Λαμβάνουμε μηνύματα συλληπητηρίων και υποστήριξης από όλο τον κόσμο, με τα οποία εκφράζεται η συμπάθεια σε μια τέτοια τραγωδία. Διοργανώνουμε μια ειδική τελετή με όλες τις διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία Μις Κόσμος αυτήν την Κυριακή, όπου θα τιμήσουμε τις ζωές της Μαρία Χοσέ Αλβαράδο και της Σοφία Τρινιντάντ, όπου θα προσευχηθούμε γι' αυτές και την οικογένειά τους». 

Η Ονδούρα θεωρείται η πιο βίαιη χώρα του κόσμου με μια αναλογία ανθρωποκτονιών που ανερχόταν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στις 90,4 ανά 100.000 κατοίκους το 2012.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ