Η πιο μοντέρνα συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο: Καροτοσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι!

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

75 γρ. μαύρες σταφίδες

500 γρ. καρότο, χονδροτριμμένο 

10 γρ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

5 γρ. μάραθο, τα φυλλαράκια

8 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

65 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο

75 γρ. πορτοκάλι, φιλεταρισμένο

αλάτι

25 ml χυμό λεμονιού

75 ml χυμό πορτοκαλιού

65 ml έ.π. ελαιόλαδο

90 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ με ζεστό νερό μουλιάζουμε τις σταφίδες για λίγα λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε. 

Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το καρότο, τις σταφίδες, το σχοινόπρασο, τον μάραθο, τον μαϊντανό, τη μαραθόριζα και το πορτοκάλι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά τους χυμούς των εσπεριδοειδών και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα. Την αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ