Vintage Story: Όταν ο ωραιότερος άνδρας του ελληνικού σινεμά Άλκης Γιαννακάς έπαιξε το ζιγκολό, Λαδικού & Γκ. Ντάλι λιποθυμούσαν για το "Ρεμάλι"!

Ο Άλκης Γιαννακάς, γνωστός κυρίως από τις συμμετοχές του στις ταινίες Ένας ντελικανής (1963) και Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965), άφησε τπ στίγμα του στο γυναικείο φύλλο! 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 1941. Στα τέλη της δεκαετίας του '80, εγκατέλειψε τo θέατρο και εξαφανίστηκε από προσώπου γης.Ζεί σήμερα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στη Πλατεία Αμερικής μαζί με τη συζυγό του απλά και ήρεμα.Σαν άνθρωπος απλός φιλικός και με χιούμορ. Κατά πολλούς ο πιο όμορφος Ελληνας ηθοποιός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Έπαιξε ρόλους του «καλού παιδιού» στην κλασική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Ως «ρεμάλι» της Φωκίωνος Νέγρη έγινε ευρύτερα γνωστός ως ωραίος κακός του σινεμά.

Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη!

Η ταινία προβλήθηκε το 1965 και προκάλεσε θόρυβο με τις τολμηρές για τα ήθη της εποχής, σκηνές. H γυμνή εμφάνιση της Ζέτας Αποστόλου έγινε cult στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Άλκης Γιαννακάς καθιερώνεται σαν ο ωραίος «κακός» με πολλά υποσχόμενη πορεία, που τελικά δεν ήλθε ποτέ. Υποδύεται τον Αλέκο, έναν όμορφο άντρα χαρτοπαίκτη, αποτυχημένο πυγμάχο, με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο, που συντηρείται από γυναίκες που έχουν χρήματα.

 

Στόχος του η περιουσία μιας κυρίας της καλής κοινωνίας, στο ρόλο η Αλεξάνδρα Λαδικού, η οποία τον ερωτεύεται τόσο, ώστε να τον πληρώνει για να χαρτοπαίζει και να γυρίζει στα κλαμπ. Ο ίδιος οργανώνει ένα σχέδιο για να καταφέρει να της αποσπάσει όλη την περιουσία. Τα πράγματα όμως θα ακολουθήσουν διαφορετική πορεία όταν η ερωμένη του στριπτιζέζ, κλασική στο ρόλο η Ζέτα Αποστόλου, θα θελήσει να τον εκδικηθεί. Η ατμόσφαιρα της εποχής μας μεταφέρει στα σφαιριστήρια, τα κλαμπ του '60 της Κυψέλης, που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον αστικό μύθο της Αθήνας. 

Σκηνοθέτης: Κώστας Καραγιάννης

Πρωταγωνιστούν: Άλκης Γιαννακάς, Αλεξάνδρα Λαδικού, Ζέτα Αποστόλου, Ανδρέας Φιλιππίδης, Δέσπω Διαμαντίδου, Λαυρέντης Διανέλλος, Έφη Οικονόμου, Γιώργος Νέζος, Έλλη Ξανθάκη, Γιώργος Βελέντζας, Θάνος Παπαδόπουλος, Νίκος Αλεξίου, Αλέκος Κουρής.

Πηγή: mancode.gr

Επιμέλεια οπτικοποίησης: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ