Independent: "Κομμουνιστής, άθεος, ανύπαντρος & Χάρυ Πότερ ο Αλέξης Τσίπρας"

Ως ένας πρώην κομμουνιστής και μια αφοσιωμένη αντιμνημονιακή μαζορέτα χαρακτηρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε κεντρικό άρθρο του Independent.

Το δημοσίευμα τον παρομοιάζει με τον... Χάρυ Πότερ, παρατσούκλι που προήλθε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον χαρακτήρισε έτσι, λόγω των υποσχέσεων του να μετατρέψει σε "επί γης παράδεισο" την Ελλάδα χωρίς θυσίες με ένα μαγικό τρόπο.

"Ανύπαντρος, συζεί με την παιδική του αγάπη, Περιστέρα Μπατζιάκα με την οποία έχουν δύο γιους. Οι δυο τους είχαν ενταχθεί στην ΚΝΕ όταν ήταν μαθητές", αναφέρει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας πως "εφόσον το κόμμα του επικρατήσει την Κυριακή θα είναι ο νεότερος πρωθυπουργός με αυτά τα χαρακτηριστικά σε μια κοινωνικά συντηρητική χώρα".

Παράλληλα, σημειώνει πως έχουν ονομάσει το δεύτερο γιο τους Ερνέστο, από τον Τσε Γκεβάρα, ενώ η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζεται σκληρή, δυναμική και με ισχυρή άποψη που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως αν και ο 40χρονος δεν έχει ηγετική εμπειρία, ωστόσο έχει προκαλέσει αμηχανία στους αντιπάλους του. Όπως αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας διαφέρει και ξεχωρίζει αρκετά από τους παραδοσιακούς πολιτικούς. Το Spiegel μάλιστα σημειώνει  ότι κινείται στο αναλόγιο όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ κινούνταν στην πίστα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει τις Βρυξέλλες να νιώθουν αμήχανα όσον αφορά τη συμπεριφορά του κόμματος εφόσον αναλάβει την εξουσία.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρεται στο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας ότι οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα έχουν συγκινήσει τους ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ