Top Woman η κομμώτρια Kέλλυ Φερέτου που δωρίζει τα μαλλιά των πελατών της για τα παιδιά με καρκίνο!

Η ιδέα στην Ελλάδα ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, όταν το Σεπτέμβριο του 2013 μια 23χρονη κοπέλα, η Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη, έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της στον Οργανισμό «Wings for kids» στο Οhio της Αμερικής, ώστε να φτιαχτεί περούκα για παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους.

Παράλληλα, δημιούργησε μια ανοιχτή ομάδα στο facebook με τίτλο «Δωρεά μαλλιών – Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων». Η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες της και αυτή τη στιγμή την υποστηρίζουν 14.500 μέλη.

Πριν από λίγες ημέρες η πρωτοβουλία αυτή έφτασε και στην Καλαμάτα, με υποστηρίκτρια την κομμώτρια Κέλλυ Φερέτου. Στο κομμωτήριό της, Ύδρας και Ξενοφώντος, το μοναδικό αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία, όποιος θέλει μπορεί να δωρίσει τα μαλλιά του στην προσπάθεια «Donate Hair, Donate Love». Να σημειωθεί πως είναι εθελοντική και όλοι συμμετέχουν (κομμωτήρια, εταιρείες μεταφοράς των μαλλιών, κατασκευής περουκών κ.λπ.) αφιλοκερδώς.

Όλη αυτή η προσπάθεια έχει ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια τη δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).

Σήμερα, επίσημα, οι δωρητές σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τους 350. Τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια κουρεύουν δωρεάν για το σκοπό αυτό, η εταιρεία κατασκευάζει αφιλοκερδώς τις περούκες, όπως επίσης και η εταιρεία ταχυμεταφορών που μεταφέρει τα μαλλιά από κάθε άκρη της Ελλάδος, αλλά και δικηγόροι που προσφέρουν τη βοήθειά τους, ώστε όλη αυτή η προσπάθεια να γίνει οργανισμός.

H Μελίνα Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη

Η κα Φερέτου, μιλώντας στο «Θάρρος», εξήγησε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για κάποιον που θέλει να προσφέρει τα μαλλιά του: «Τα μαλλιά σας θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως έχουν οριστεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει να δημιουργεί τις περούκες για τα παιδιά με καρκίνο. Μπορείτε να δωρίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα με την ηλικία και το φύλο σας. Αποδεκτά είναι τα μαλλιά που είναι:

-20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο
-Μόνο στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση
-Με λευκές τρίχες
-Που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα, αρκεί να τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα, να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία
-Φιλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.

Δεν είναι αποδεκτά τα μαλλιά με μήκος λιγότερο από 20 εκατοστά, βαμμένα με όλων των ειδών τις βαφές, που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία όπως περμανάντ ή ισιωτική, ανταύγειες και οποιαδήποτε άλλη χημική επεξεργασία».

Για να φτιαχτεί μια περούκα, απαιτούνται τουλάχιστον 4 κοτσίδες μαλλιών.

Έντονο ενδιαφέρον

Η κα Φερέτου επανέλαβε πως η όλη προσπάθεια είναι εθελοντική, γι’ αυτό και όποιος συμμετέχει θα κουρευτεί στο κομμωτήριό της δωρεάν: «Σε 1-2 μήνες οι περούκες θα μπορούν να φτιάχνονται στην Ελλάδα, γιατί μέχρι τώρα δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Καλούμε όσους περισσότερους μπορούν να συμμετέχουν. Το να κόψεις τα μαλλιά σου και να προσφέρεις χαρά σε ένα παιδάκι που πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και δίνει καθημερινά τον αγώνα του, είναι πολύ σημαντικό».

Παρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είναι έντονο, ακόμη και από γυναίκες που είχαν κόψει παλαιότερα τα μαλλιά τους, τα έχουν φυλάξει και θέλουν να τα προσφέρουν. 

Πηγή: tharrosnews.gr - Βίκυ Βετουλάκη

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ