Μάρτιν Σουλτς: ''Θα προτιμούσα συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Ποτάμι''!

Μία... σπόντα για τους ΑΝΕΛ και τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιφύλαξε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Σουλτς δεν δίστασε να εκφράσει τη θέση του ότι θα προτιμούσε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με το “Ποτάμι”, παρά με τους ΑΝΕΛ, πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να σεβαστούμε τα πράγματα όπως διαμορφώθηκαν.

«Κι ας μην ξεχνάμε, η σημερινή αντιπολίτευση είναι η κυβέρνηση του αύριο» πρόσθεσε ο κ. Σουλτς, τονίζοντας ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνες για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι το Ποτάμι θα βοηθήσει τις μεταρρυθμίσεις αν τις αποφασίσει η κυβέρνηση, καθώς και σε όποια σύγκρουσή της για τη φοροδιαφυγή και την πάταξη της διαφθοράς. «Μένει η κυβέρνηση να κάνει τις κινήσεις κι εμείς θα είμαστε αρωγοί» τόνισε.

Πρότεινε επίσης την πραγματοποίηση την άνοιξη μεγάλης ευρωπαϊκής διάσκεψης στην Αθήνα, με τον τίτλο «Η Ευρώπη είναι εδώ», την οποία θα στηρίξει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με την παρουσία του.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ