Τοpwoman η Αθανασία με τα παγωτά-κοκτέιλ της - Το παγωτό με μπύρα που φτιάχνει γίνεται ανάρπαστο μέσα στο καταχείμωνο!

Είχαμε ξαναπάει στο μαγαζί της Αθανασίας το Cremino, το καλοκαίρι για να δοκιμάσουμε το ιδιαίτερο παγωτό της. Τότε μας είχε προτείνει να έρθουμε πάλι για να δοκιμάσουμε ένα καινούριο της πείραμα, το παγωτό με μπύρα. Tης το υποσχεθήκαμε και τελικά την επισκεφτήκαμε ξανά για να μας δείξει όλη την διαδικασία παρασκευής.

«Είναι μία διαδικασία υπομονής» λέει η Αθανασία και ρίχνει το γάλα στο μπολ. «Στο χειροποίητο παγωτό θα φτιάξεις την άσπρη βάση ή τη σοκολατένια και στο τέλος θα προσθέσεις τις γεύσεις που θέλεις. Στην άσπρη βάση βάζω κρέμα γάλακτος, γάλα με πολλά λιπαρά και αυγά. Τα αυγά δεν είναι πάντα απαραίτητα και προσπαθώ να τα αποφεύγω, γιατί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Στο τέλος ακολουθώντας πάντα τη σωστή αναλογία προσθέτω ό,τι υλικό θέλω. Είναι πολύ απλή η διαδικασία του παγωτού, απλά θέλει ευλάβεια στις δόσεις και πολύ καλά υλικά. Φαντασία να έχεις και διάθεση να πειραματιστείς. Εμένα μου αρέσει να κάνω διάφορες αλχημείες και κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα να δοκιμάσω το αλκοόλ. Στην Ελλάδα δεν το συναντάς συχνά, δεν θέλουν να μπαίνουν στον κόπο, αλλά στο εξωτερικό είναι πολύ δημοφιλές, ειδικά στην Αμερική. Το αλκοόλ μπαίνει στο τέλος αφού πήξει το παγωτό, πρέπει να το ανακατέψεις καλά για να δέσει και είναι έτοιμο», λέει.

Η Αθανασία έμαθε να φτιάχνει το παγωτό από τους πλέον ειδικούς στο είδος, τους Ιταλούς. «Έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Ιταλία, σπούδασα εκεί και δούλεψα. Οι γονείς μου μού έκαναν αυτό το μεγάλο δώρο. Μετά είχα την φαεινή ιδέα να γυρίσω στην Ελλάδα, με έπιασε αυτό που λένε νόστος. Δούλεψα δέκα χρόνια σε μία εταιρεία στο οικονομικό τμήμα και μετά με έπιασαν τα τυχοδιωκτικά μου και άρχισα να ασχολούμαι με το χαρτί, πήγα το σπούδασα και άρχισα να ασχολούμαι με αυτό. Και μετά από αυτό σκέφτηκα να ασχοληθώ με  το παγωτό πήγα στη Ρώμη παρακολούθησα σεμινάρια, έμαθα και άνοιξα το μαγαζί τον Απρίλιο. Στην Ιταλία έμαθα και το παγωτό με αλκοόλ», λέει.

Εμείς δοκιμάσαμε το παγωτό με μπίτερ σοκολάτα, στο οποίο η Αθανασία βάζει μπύρα από την κερκυραϊκή ζυθοποιεία, εμπλουτισμένη με εσπρέσο και σοκολάτα και την χιώτικη που έχει μέλι και θυμάρι. Και οι δύο μπίρες είναι πολύ ιδιαίτερες και ταιριάζουν πολύ με το παγωτό. Το χαρακτηριστικό του είναι η γεύση της μπίρας που σου αφήνει στο τέλος. Δεν θα μεθύσεις με αυτό το παγωτό αλλά αν είσαι λάτρης της μπύρας ή απλά σου αρέσουν οι καινούριες γεύσεις, θα το απολαύσεις.

Εκτός από το παγωτό με μπίρα στο Cremino θα βρεις και παγωτό σοκολάτα με ρούμι, παγωτό ροζ πιπέρι με μαστίχα και βότκα, παγωτό μέλι με σαμπάνια και άλλα πειράματα της Αθανασίας που ποτέ δεν σταματάει να φτιάχνει. Όλα αυτά τα σερβίρει και σε ποτήρι σαν κοκτέιλ-μιλκσέικ. Και αν σε ανησυχεί ότι είναι χειμώνας η Αθανασία έχει φροντίσει και για αυτό. Τα παγωτά που φτιάχνει είναι σε κατάσταση semi-freddo, μεταξύ γλυκού και παγωτού. Βάζει πολύ λιπαρό γάλα και κατεβάζει τη θερμοκρασία του καταψύκτη για να μην σε παγώνει αλλά να σε δροσίζει ευχάριστα.

Όλη η συνέχεια εδώ - grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ