Ένα λαχταριστό και υπέροχο burger... μουσακάς από τον Ευτύχη Μπλέτσα! Απλά ακαταμάχητο!

Και τώρα θα σας φτιάξουμε το πιο εντυπωσιακό μπέργκερ που θα έχετε δει. ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΠΕΡΓΚΕΡ. 

Το μπέργκερ αυτό είναι πραγματικά για καλοφαγάδες αφού τόσο η εμφάνιση όσο και η θερμιδική αξία δεν ταιριάζει σε κάποιον που είναι λιτοδίαιτος στο φαγητό του. Γευστικά το πιάτο απογειώνεται από το σούπερ ταίριασμα της μελιτζάνας και του κιμά αλλά και από τα διάφορα μυρωδικά που έχουμε χρησιμοποιήσει. Πάμε να δούμε πως ακριβώς γίνεται.

Υλικά:

300γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 μελιτζάνα φλάσκα ψητή
2 κουταλιές μπεσαμέλ
λίγο τριμμένο τυρί γραβιέρα
αλάτι Ιμαλαίων Saltic
πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
λίγη τριμμένη φρυγανιά

Σως για το μπέργκερ:

Κέτσαπ ή γιαούρτι

Για σερβίρισμα:

γαλλική σαλάτα
ντομάτα
κρεμμύδι

Εκτέλεση:
Ζυμώνεις τον κιμά με λίγο αλάτι και πιπέρι.Βάζεις λάδι στη γκριλιέρα. Πλάθεις τα μπιφτέκια, και τα βάζεις να ψηθούν στην γκριλιέρα , περίπου 6 λεπτά από την κάθε μεριά.

Για τη μπεσαμέλ: Βάζεις το βούτυρο να λιώσει και μετάρίχνεις το αλεύρει να καβουρντιστεί λίγο. Βάζεις λίγη πάπρικα και λίγο αλάτι. Κατεβάζεις από τη φωτιά , ρίχνεις το γάλα και ανακατεύεις συνεχώς. Ξαναβάζεις την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις.
Βάζεις τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω βάζεις λίγη μπεσαμέλ. Τρίβεις λίγο τυρί από πάνω. και τα βάζεις για πέντε λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Για το burger: Αλείφεις το κάτω ψωμάκι γιαούρτι , από πάνω βάζεις λίγη μελιτζάνα, μετά το μπιφτέκι, αν θέλεις βάζεις φρέσκια ντομάτα , κρεμμύδι, μαρούλι, στο πάνω ψωμάκι βάζεις λίγη κέτσαπ και το κλείνεις.

Πηγή: http://bletsas.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ