Γ. Σακελλαρίδης: ''Μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση με άνισους όρους, έχουμε σκοπό να περάσουμε αυτά που θέλουμε''

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την να πετύχει μια συμφωνία με τους εταίρους της στην ευρωζώνη σύντομα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκαι» τόνισε «αυτή την στιγμή μεσούσης μια σκληρής διαπραγμάτευσης κάνουμε τα πάντα με αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μια αμοιβαία και επωφελή συμφωνία σύντομα» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «κάνει προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθούν κοινά σημεία βασισμένη στο ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το μνημόνιο».
Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό «όπλο» το δημοψήφισμα, ο κ. Σακελλαρίδης αφού διευκρίνισε ότι είναι θετικά διακείμενος στην έννοια του δημοψηφίσματος, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης να καταφύγει σε μια τέτοια λύση.

«Η ξεκάθαρη εντολή που λάβαμε στις 25 Γενάρη ήταν δημοψηφισματικού χαρακτήρα», τόνισε προσθέτοντας «ο λαός εκφράστηκε και έχουμε δεσμεύεις απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δεν θα τραυματίσουμε την αξιοπιστία μας». Τέλος τόνισε ότι «μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση με άνισους όρους, έχουμε σκοπό να περάσουμε αυτά που θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν πάρουμε αυτά που ζητάμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ