Story: Ο γάτος που "βλέπει" τον θάνατο με 100% ακρίβεια! (φωτό)

Στην επίσημη ιστοσελίδα του γηροκομείου Steere στο Ρόουντ Αϊλαντ της πολιτείας Νιου Ινγκλαντ των ΗΠΑ, δίπλα στις κατηγορίες που ενημερώνουν τον αναγνώστη για το ιστορικό, τις παροχές, τη βιβλιογραφία και το προσωπικό του νοσοκομείου υπάρχει και μία που τιτλοφορείται «Όσκαρ ο γάτος».

Ο 10χρονος Όσκαρ δεν είναι ένα συνηθισμένο ζώο, απεναντίας έχει μια… ανατριχιαστική συνήθεια να «προβλέπει» το θάνατο.

Ο γάτος πλησιάζει, παίζει και δέχεται τα χάδια μόνο ανθρώπων που πρόκειται να πεθάνουν μετά από λίγες ημέρες! Το «χάρισμά» του έγινε για πρώτη φορά γνωστό μέσω ενός άρθρου στο περιοδικό «New England Journal of Medicine» το 2007, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί σε βαθμό που οι γιατροί του γηροκομείου αδυνατούν να εξηγήσουν. Η μοναδική θεωρία που έχει διατυπωθεί είναι ότι πιθανότατα μυρίζεται το θάνατο, εξαιτίας κάποιας φερομόνης στο σώμα όσων βιώνουν τις τελευταίες τους μέρες.

Ο γάτος απολαμβάνει της καθολικής εκτίμησης του νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών, καθώς η τάση του να κάνει παρέα μόνο με μελλοθάνατους ερμηνεύεται ως συμπονετική διάθεση και συμπεριφορά. «Πολλοί συγγενείς ασθενών μου έχουν πει ότι ο Όσκαρ προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε αυτούς και τους οικείους τους. Είναι ευγνώμονες, καθώς εξασφαλίζει ότι οι δικοί τους δεν αισθάνονται μόνοι τους τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους», προσθέτει ο Δρ. Ντόουσα.

Στη σχετική έκθεση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο… ταλέντο του Όσκαρ διαγνώστηκε από τη νεαρή ηλικία του και ότι έως τώρα έχει «προβλέψει» το θάνατο περίπου 100 ανθρώπων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, «διέψευσε» το ιατρικό προσωπικό που θεωρούσε ότι κάποιος ασθενής έχει ακόμα πολύ καιρό ζωής μπροστά του!

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ