Θεσσαλονίκη: Μαθήτρια κατηγορείται ότι οργάνωσε αιματηρή επίθεση κατά συμμαθητών της για μια μπάλα!

Μια μαθήτρια του 15ου Επαγγελματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΛ), που στεγάζεται στο συγκρότημα «Ευκλείδης», ήταν αυτή που προέτρεψε και οργάνωσε την αιματηρή επίθεση συμμαθητών της κατά άλλων μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ, που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, με μοναδική αιτία την... κλοπή μιας μπάλας.
 

Το σοβαρό αυτό περιστατικό ενδοσχολικής βίας, που είχε ως αποτέλεσμα ένας μαθητής του 7ου ΕΠΑΛ να οδηγηθεί στο νοσοκομείο με κάταγμα στο σαγόνι και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του τοποθετηθεί μεταλλική λάμα, καθώς και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων δύο συμμαθητών του, συνέβη το 2011, ενώ χθες πέντε πρώην μαθητές του 15ου ΕΠΑΛ -ενήλικοι πλέον- καταδικάσθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Στο εδώλιο

Στο εδώλιο κάθισαν μόνο δύο από τους πρώην μαθητές, άλλοι δύο εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους, ενώ η πρώην μαθήτρια που υπήρξε και η «πέτρα του σκανδάλου» και για τα... μάτια της έγινε η επίθεση δικάσθηκε ερήμην.

Οι τέσσερις πρώτοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες τόσο για τη συμπλοκή όσο και για τις σωματικές βλάβες, ενώ η τελευταία της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι μαθητές των δύο ΕΠΑΛ συνεπλάκησαν στο προαύλιο του συγκροτήματος «Ευκλείδης» στη διάρκεια ενός διαλείμματος, λύνοντας με αυτόν τον βίαιο τρόπο τις διαφορές τους, στέλνοντας τρεις συμμαθητές τους στο νοσοκομείο.

Ομως χθες κατά την ακροαματική διαδικασία οι τρεις τραυματισθέντες κατέθεσαν ότι δεν αναγνώρισαν κανέναν από τους δράστες στα πρόσωπα των κατηγορουμένων. Ετσι και οι πέντε απαλλάχθηκαν από το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης, ενώ και οι δύο διευθυντές των σχολείων την περίοδο εκείνη κινήθηκαν στις καταθέσεις τους σε χαμηλούς τόνους.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ