Καγκελαρία: ''Παγώστε τις καταθέσεις των πλούσιων φοροφυγάδων - Οι ελληνικές αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν πάρει μέτρα''!

Το πάγωμα των καταθέσεων των πλούσιων Ελλήνων που δεν καταβάλουν φόρους φέρεται να προτείνει ο υπουργός Οικονομίας και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί αύριο, Σάββατο στην εφημερίδα Rheinische Post.

Προτείναμε στον κ. Τσίπρα να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλούσιων Ελλήνων που δεν έχουν πληρώσει φόρους στην πατρίδα τους. Η πρότασή μας ισχύει, αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές θα έπρεπε ήδη να είχαν πάρει μέτρα», υπογραμμίζει ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών στη γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να στηρίξει τη δημιουργία ενός σοβαρού κράτους με τη χρήση κονδυλίων του επενδυτικού προγράμματος Γιούνκερ.

Ο κ. Γκάμπριελ κάλεσε πάντως την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τα παιχνίδια που παίζει τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Πούτιν, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, εμφανίζεται αισιόδοξος πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κάνει το λάθος να γυρίσει την πλάτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέφτοντας στα χέρια της Μόσχας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ