Live: Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν! ''Στόχος μας η επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Ρωσία''

Με 40 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο. Στις καθιερωμένες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες έκαναν λόγο για «επανεκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών», ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης που παραδοσιακά συνδέουν τους δύο λαούς. Ο Πούτιν υποστήριξε πως η επίσκεψη του Τσίπρα έγινε την κατάλληλη στιγμή για να γίνει μια νέα αρχή στη συνεργασία των δύο χωρών.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά - nerit

Νωρίτερα, η ελληνική πλευρά υποστήριζε πως «δεν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια». «Επιθυμούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα χρέους και χρηματοδότησης στο πλαίσιο της ευρωζώνης», δήλωσε ο αξιωματούχος που επικαλείται το Ρόιτερς.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα κάνει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά κάθε χώρα έχει επίσης το κυρίαρχο δικαίωμα να επιδιώξει και να βελτιώσει τις διμερείς της σχέσεις»

Ο Ελληνας αξιωματούχος εξέφρασε επίσης αισιοδοξία ότι το Euro Working Group θα ανοίξει τον δρόμο για μία θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων κατά την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ