Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters: ''H υπομονή του Γιούνγκερ με την Ελλάδα εξαντλείται''!

Στην απαισιοδοξία των Γερμανών να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικές κυβέρνησης και των πιστωτών της τις επόμενες αναφέρεται σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας το Reuters, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε την Τετάρτη, αλλά και στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης από τη Standard & Poor's.

Ωστόσο, αναφερόμενο στην κατάσταση και στις ανησυχίες που επικρατούν σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, μεταδίδει, μεταξύ άλλων, πως και η υπομονή του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την Αθήνα εξαντλείται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΕΕ, ο οποίος προσπάθησε να μεσολαβήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ότι η υπομονή του με την Ελλάδα εξαντλείται και ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ευρωπαϊκή πηγή, ο κ. Γιούνκερ επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης για μία πιθανή ελληνική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

«Το Grexit είναι ένα θέμα ταμπού για τον κ. Γιούνκερ», ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC: "Ο σημερινός κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι μεγαλύτερος από το 2012".

Αν και αναγνώρισε την ελλιπή εμπειρία της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ο πορτογάλος πολιτικός κατέστησε σαφές πως "η Ελλάδα πρέπει να συμβιβαστεί με τους κανόνες της ευρωζώνης".

"Εάν τελικά συμβεί το Grexit, θα πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη εξαίρεση, καθώς θα σπάσει ακόμη ένα ταμπού" σημείωσε. 

Πάντως, ο κ. Μπαρόζο τόνισε την ανάγκη "η ευρωζώνη να επιδείξει αλληλεγγύη, καθώς οι Έλληνες έχουν περιέλθει σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ