Έλενα Παναρίτη: ''Αν δεν με θέλουν εκείνοι 1, εγώ δεν τους θέλω 10'' - Κορυφώνονται οι αντιδράσεις

Αυτή φέρεται να είναι η αντίδραση της νέας εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ 'Ελενας Παναρίτη,  στις επικρίσεις που άρχισαν να διατυπώνονται δημόσια από την Παρασκευή το βράδυ. 

 

"Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα" φέρεται να λέει σε όσους την ρωτούν για τις δηλώσεις Σακοράφα, Παπαδημούλη, Φίλη, αλλά και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με την επιλογή της . "Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα" τονίζει με ένταση στους ίδιους στενούς συνομιλητές της αναφέρει η ιστοσελίδα Usay.gr

Νέο εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό μέτωπο φαίνεται ότι άνοιξε ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. 
Κάποιοι δεν διστάζουν να βάλουν και θέμα αντικατάστασης της Παναρίτη αμέσως μετά τη συμφωνία, καθώς δεν θέλουν να δημιουργηθεί αναστάτωση ενώ είναι σε εξέλιξη η τόσο κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη χώρα.

 

Ιδού οι αντιδράσεις τόσο των κυβερνητικών στελεχών όσο και των άλλων κομμάτων:

Βούτσης: Δεν είναι ανάγκη όλοι να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα

Ο Γιάννης Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έδειξε εμφανώς την αντίθεση του στην επιλογή της Παναρίτη για το ΔΝΤ. Αφού ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι «καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα, αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο».

Φίλης: Η επιλογή Παναρίτη προσβάλει την κοινωνία

Ο Νίκος Φίλης με ανάρτηση του στο Facebook σχολιάζει με πολύ καυστικό τρόπο την επιλογή της Παναρίτη και μιλά για προβληματισμό για την απόφαση.

«Η επιλογή Παναρίτη για το Δ.Ν.Τ είναι ακατονόητη και προσβάλλει την κοινωνία. Πρόκειται για πρόσωπο που συμβολίζει το παρελθόν του μνημονίου. Δικαιολογημένα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Κ.Ο. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί όχι από ένα πρόσωπο, αλλά από τα αρμόδια συλλογικά κυβερνητικά όργανα.

Παπαδημούλης: ''Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή'' 

«Δεν ήταν η καλύτερη επιλογή» σχολίασε από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος ανέφερε «Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το όλο θέμα γράφοντας στο Twitter: «Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».

Έθεσε μάλιστα ο κ.Παπαδημούλης θέμα επιλογής προσώπων ζητώντας μετά την λήξη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους να εξεταστούν πιο προσεκτικά οι επιλογές προσώπων που στελεχώνουν κρίσιμα πόστα της κορυφής, του κράτους και της ευρύτερης κυβερνητικής μηχανής». «Δεν είμαι ευτυχής με αρκετές από τις επιλογές» κατέληξε συγκεκριμένα.

O Παππάς κάνει  retweet οπότε φαίνεται ότι συμφωνεί και ο υπουργός Επικρατείας με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σακοράφα: ''Η επιλογή Παναρίτη ξεπερνά τα όρια''

Έντονα αντέδρασε στην επιλογή Παναρίτη και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα. Με δύο αλλεπάλληλες αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, έγραψε «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια. Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».

Ποτάμι: Με τι πόστο θα ανταμειβόταν ; 

«H συμφωνία καθυστερεί αλλά τα στελέχη της διαπραγμάτευσης ήδη ανταμείβονται. Αναρωτιόμαστε ωστόσο αν η κ. Παναρίτη είχε κριθεί επαρκής για τη διαπραγμάτευση και δεν την είχε αποσύρει ο Πρωθυπουργός, με τι πόστο θα ανταμειβόταν;
Και για να σοβαρευτούμε.Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερα προσόντα από το πρώην βουλευτής Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου..», 

ΠΑΣΟΚ: ''Eμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού''

Με μία καυστική ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ το διορισμό της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ, την οποία χαρακτηρίζει ως «εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού».«Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου. Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ