Ντάισελμπλουμ VS Ντάισελμπλουμ: ''Σε τροχιά Grexit η Ελλάδα - Υπάρχει χρόνος για συμφωνία''

«Εδώ και τώρα είναι ακόμη δυνατόν να υπάρξει μια συμφωνία, είναι δυνατόν να επιμηκυνθεί το ισχύον πρόγραμμα πέρα της 30ης Ιουνίου, αλλά η μπάλα είναι στο τερέν της Ελλάδας, σαφέστατα», δήλωσε  ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Οι παραπάνω δηλώσει όμως, έγιναν πριν το Eurogroup το οποίο και δεν έιχε ως κατάληξη μία συμφωνία Ελλάδας - δανειστών.

Τι δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ μετά την έξοδο του από το Eurogroup

«Με τον τρόπο που πάει [η κατάσταση], κινούμαστε προς την κατεύθυνση» εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε απερχόμενος από τη συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρος του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν μπορεί να φανταστεί την αποχώρηση της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

Σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα που «δεν είναι εύκολα» ούτε «λαοφιλή», όμως είναι «αναπόφευκτα και απαραίτητα» για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Αν δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν αυτό, παίρνουν ένα μεγάλο, μεγάλο ρίσκο για το μέλλον της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, διερωτώμενος όμως εάν η Αθήνα είναι πραγματικά έτοιμη να κάνει ένα τέτοιο πολιτικό βήμα.

Κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα του πως η ελληνική πλευρά θα μπορέσει μέσα στις επόμενες μέρες να παρουσιάσει τις απαραίτητες «αξιόπιστες προτάσεις», ενόψει και της έκτακτης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να αποκλείσει σενάριο εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, λέγοντας μάλιστα πως οι εταίροι είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Σημείωσε πάντως πως η παραμονή της χώρας μας στο κοινό νόμισμα παραμένει για όλους η κύρια επιλογή, ενώ από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ρητά ότι δεν θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ