Εξώφυλλο Bild: Βαρουφάκης γελαστός, χαλαρός - Μέρκελ πιεσμένη & απελπισμένη

«Αυτά τα δύο πρόσωπα τα λένε όλα» είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild η οποία παραθέτει δύο φωτογραφίες, τη μία δίπλα στην άλλη, με την Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εικονίζεται να χαμογελάει διάπλατα ενώ η Άνγκελα Μέρκελ ιδιαίτερα προβληματισμένη.

«Δύο πρόσωπα, δύο ιστορίες…» γράφει η γερμανική εφημερίδα η οποία περιγράφει την εμφάνιση και παρουσία του υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup καθώς και της Καγκελάριου της Γερμανίας, χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη γερμανική βουλή.

Ο κ. Βαρουφάκης περιγράφεται ως γελαστός, χαλαρός και σε καλή διάθεση ενώ η κ. Μέρκελ ως σοβαρή, πιεσμένη και απελπισμένη.

«Η φωνή της Άνγκελα Μέρκελ ήταν σοβαρή, σπασμένη. Γνωρίζει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα υπoχωρήσει… Η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου –εξαπατημένη από έναν γελαστό Έλληνα».

Στη συνέχεια περιγράφεται ο κ. Βαρουφάκης: «Σκούρο κοστούμι, ανοιχτό πουκάμισο, χωρίς γραβάτα, montblanc στυλό στην τσέπη… Για αυτόν είναι ξεκάθαρο: Πρέπει να μετακινηθεί η Ευρώπη… Ο Βαρουφάκης μπαίνει αδιάφορα στην αίθουσα συνεδριάσεων, είναι σίγουρος ότι στο τέλος θα πληρώσει η Ευρώπη. Σίγουρα…» καταλήγει η Bild σε ειρωνικό τόνο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ