Top Woman η σχεδιάστρια κοσμημάτων Lito: Kenzo & Jean-Paul Gaultier υποκλίθηκαν στο ταλέντο της

Παρουσιάζουμε σήμερα στο eirinika.gr μια διακεκριμένη καλλιτέχνιδα.Η Λητώ Καρακωστάνογλου, δημιουργεί κοσμήματα συλλεκτικής αξίας, που φτάνουν μέχρι τις επιδείξεις μόδας των Kenzo & Jean Paul Gaultier .

H σπάνια ικανότητα της Λητώς Καρακωστάνογλου να περιφέρεται με χάρη ανάμεσα στους κόσμους του μοντερνισμού, ρομαντισμού, φουτουρισμού, στις επιστήμες, τις αρχαίες φυλές και την παράδοση, δημιουργεί ένα μοναδικό, sui generis αποτέλεσμα που λίγοι καλλιτέχνες μπορούν να πετύχουν.

Είναι η βαθιά γνώση όλων των κόσμων που κάθε γυναίκα φέρνει μέσα της. Η σχολαστική δεξιοτεχνία και το εκπληκτικό γούστο, έχουν τελειοποιηθεί από τις σπουδές γλυπτικής στην Ecole Nationale des Beaux-Arts του Παρισιού, και την τεχνική κατάρτιση στην Ecole de la Chambre Syndicale de la Bijouterie, Joaillerie et Orfèvrerie.

 

Από την Ινδία στο Μεξικό και από την Ιαπωνία στην Αφρική, η Λητώ ταξιδεύει τον κόσμο με την καρδιά ενός πειρατή της σύγχρονης εποχής, και αναζητά σπάνια υλικά και υπέροχες πέτρες. Το πάντα περίεργο μάτι της ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει με διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης. Τα ευαίσθητα και παράλληλα τολμηρά  κοσμήματα της, είναι κομμάτια που μια γυναίκα μπορεί να τοποθετήσει στο σώμα της ως σύμβολα του ποια είναι, απ’ όπου κι αν προέρχεται από και από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα όνειρά της.

 

Κοσμήματα τόσο μοναδικά και εμπνευσμένα που γίνονται στιγμιαία συλλεκτικά και έχουν φιγουράρει τις επιδείξεις μόδας του Kenzo και του Jean Paul Gaultier couture και σε "prêt-à-porter" συλλογές.

 

Η avant-gard δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο βιβλίο Olivier Dupon τωνThames & Hudson Ltd με τίτλο «The New Jewellers» - Μια ανθολογία των ανερχόμενων ταλέντων στον τομέα της δημιουργίας κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας τους πιο εμβληματικούς νέους σχεδιαστές.

 

Από το 1999, το ατελιέ-μπουτίκ της Λητoύς "Cabinet des Curiosities", βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Παρόμοια με την πόλη που ζει και εργάζεται η Λητώ, η μπουτίκ της είναι πράγματι ένα σεντούκι γεμάτο θαύματα. Το 2011, η Λητώ ξεκίνησε τη δική της εταιρεία χονδρικής διανομής και έχει ήδη ένα εκτενές παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων.

Τα κομμάτια της έχουν συμπεριληφθεί στο portofolio γκαλερί και καταστημάτων στη Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

 

Θαυμάστε τις συλλογές της Lito, πατώντας το παρακάτω link:

 

www.lito-jewelry.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ