Βαρουφάκης - Bloomberg: ''Θα παραιτηθώ αν ψηφίσουν «ναι» - Κόβω τα χέρια μου παρά να υπογράψω κακή συμφωνία''

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί αν οι πολίτες ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, έκανε γνωστή ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, αλλά η δική του εκτίμηση είναι ότι θα επικρατήσει το «όχι» κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε ότι οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ.

 

 

Ο Γ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές την Τρίτη, μετά το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι δεν είναι η ίδια περίπτωση όπως με την Κύπρο το 2013, αφού «δεν πρόκειται για τραπεζική κρίση».

«Η Ευρώπη πήρε μια πολιτική απόφαση για κλείσιμο των τραπεζών ώστε να εκβιάσει την Ελλάδα να δεχθεί μη βιώσιμη λύση», υποστηρίζει ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι «προτιμά να κόψει το χέρι του» παρά να υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο γιατί δεν τον έχουμ δει τις τελευταίες μέρες στα ΑΤΜ, απάντησε ότι ήταν απασχολημένος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του πρέπει να είναι οι μόνοι που δεν στήθηκαν στην ουρά, καθώς κάτι τέτοιο δεν μοιάζει τόσο «σωστό».

Guardian για Βαρουφάκη: Είναι αργά να αλλάξουμε τα ψηφοδέλτια σε «Ναι ή Βαρουφάκης»!

Με χιούμορ αλλά και ειρωνία αντιμετώπισε η βρετανική εφημερίδα Guradian την δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Bloomberg πως εφόσον στο δημοψήφισμα κερδίσει το «ναι», θα παραιτηθεί από την θέση του.

«Ψηφίστε το Γιάνη (ή όχι)», είναι ο τίτλος της ανάρτησης στο live του Guardian για το θέμα, ενώ η λεζάντα γράφει ακριβώς: «Είναι πια πολύ αργά να ξανατυπωθούν τα ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Αλλά αν γινόταν, η ερώτηση θα μπορούσε να αλλάξει σε "θέλετε έναν νέο υπουργό Οικονομικών"»; 

Με λίγα λόγια, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε το δημοψήφισμα θέμα για τον ίδιο.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ