Σε απαρτία από σήμερα το κουαρτέτο - πρώην Τρόικα- Περιμένοντας την Ντέλια από στιγμή σε στιγμή

Σε απαρτία θα βρίσκονται από σήμερα οι επικεφαλής των ελεγκτικών κλιμακίων των θεσμών, καθώς το απόγευμα αναμένεται εκτός απροόπτου στην Αθήνα η εκπρόσωπος τουΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου.

Θεωρείται δεδομένο πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ανοίξουν επισήμως τη «βεντάλια» όλων των καυτών θεμάτων που αφορούν το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Βέβαιο θεωρείται επίσης ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν και μέτρα που δεν περιλαμβάνονται φανερά στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, όπως η φορολόγηση των αγροτών.

Στην «ατζέντα» των συζητήσεων περιλαμβάνονται επίσης οι παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, η αντιστάθμιση των αποφάσεων του ΣτΕ για το συνταξιοδοτικό, η αναστροφή ή και αντιστάθμιση μονομερών ενεργειών.

Σε κάθε περίπτωση βασική προτεραιότητα παραμένει και η υλοποίηση των δράσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Χθες η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε την ανάγκη για σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θέτοντάς την ως προϋπόθεση για να επιτύχει το νέο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.

Ωστόσο, χαρακτήρισε απαραίτητη και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ