Ύδρα: Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Μανώλη Οικονόμου – “Άκουγα τα βασανιστήρια”! Καμία σχέση οι εργαζόμενοι στην ταβέρνα‏

Συγκλονίζει η κατάθεση της Χριστίνας Μερτζάνη, της γυναίκας του άτυχου εστιάτορα που βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια των Γεωργιανών κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι τους στην Ύδρα για να τους ληστέψουν.

 

Η 56χρονη γυναίκα άκουγε τον άνδρα της να βασανίζεται άγρια από τους αδίστακτους κακοποιούς και ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, καθώς την είχαν δέσει και φιμώσει στον επάνω όροφο του σπιτού τους στην θέση “Ξερή Ελιά” της Ύδρας: “...άκουγα τον άνδρα μου να μουγκρίζει από τους πόνους στον κάτω όροφο του σπιτιού, λόγω των βασανιστηρίων που του έκαναν για να ομολογήσει πού έχει τα χρήματα. Εμένα με είχαν δέσει στην καρέκλα και με είχαν φιμώσει, ενώ παράλληλα με φύλαγαν δυο από τους ληστές....” λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η γυναίκα του άτυχου ταβερνιάρη.

Τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον -αγαπητό σε όλους στο νησί της Ύδρας- Μανώλη Οικονόμου οι αδίστακτοι κακοποιοί, προκύπτουν και από το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Μπουγιούκα, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο 67χρονος έχει σπασμένα πλευρά από τα χτυπήματα των κακοποιών, ενώ παράλληλα είχε ρίξη σπλήνας από τις γροθιές και τέλος ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία από τα χτυπήματα που δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας newsit.gr οι σατανικοί Γεωργιανοί ληστές τον έδεσαν στην καρέκλα και τον φίμωσαν, με αποτέλεσμα ο κυρ Μανώλης ο “ταβερνιάρης των εφοπλιστών” όπως ήταν γνωστός στην Ύδρα, να χάσει την ζωή του μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, τόσο από ασφυξία, όσο και από την εσωτερική αιμορραγία που είχε προκληθεί από τα χτυπήματα των δραστών, αλλά και από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη λόγο των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Προκύπτει δηλαδή πως, όταν οι ληστές έφυγαν από την διώροφη κατοικία, ο κυρ Μανώλης ήταν ήδη νεκρός, καθώς οι κακοποιοί κάθισαν στο σπίτι του για περίπου 20 λεπτά, ενώ ο 67χρονος μέσα σε διάστημα ενός τετάρτου είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή στην καρέκλα που τον είχαν δέσει.

Ωστόσο, η ψυχραιμία αλλά και η παρατηρητικότητα της συζύγου του άτυχου Μ. Οικονόμου έδωσε στοιχεία στα χέρια της Αστυνομίας που οδήγησαν άμεσα τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, στην εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η 57χρονη είπε στους Αστυνομικούς πως άκουσε τους κακοποιούς να χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συνομιλίες την έκφραση “Χο” που σημαίνει στα Γεωργιανά “Ναι”. Αυτή την λέξη η 57χρονη την ήξερε από το ζευγάρι των Γεωργιανών που εργάζονται στην ταβέρνα τους και τελικά αποδείχθηκε πως ουδεμία σχέση έχουν με το σοβαρό περιστατικό.

Καρέ καρέ η επιχείρηση των ληστών
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες και όπως έχει προκύψει πια από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, η ομάδα των 9 Γεωργιανών, ανάμεσα τους και το ζευγάρι που καταζητείται και έχει αρχηγικό ρόλο στην συμμορία, έφθασαν σταδιακά στο νησί μέχρι και τις 22:20 το βράδυ του Σαββάτου.

Αμέσως σχημάτισαν τρεις διαφορετικές παρέες και πήγαν στην ταβέρνα του κυρ Μανώλη στην “Ξερή Ελιά”. Εκεί κάθισαν σε τρία διαφορετικά τραπέζια, με θέα όμως όλες τις πλευρές του διώροφου σπιτιού του ζευγαριού που είναι ακριβώς δίπλα στο κατάστημα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα των τρωτών σημείων του κτηρίου.

Λίγο μετά τις 00:30, ο κυρ Μανώλης με την σύζυγο του έφυγαν από το μαγαζί για να πάνε να ξεκουραστούν και αμέσως οι κακοποιοί έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους.

Μπήκαν στο δεύτερο όροφο του σπιτιού, αφού πρώτα έσκισαν την σήτα στο παράθυρο του μπάνιου και από εκεί και έπειτα ακολούθησε η τραγωδία.

Στις 03:30 τα ξημερώματα το αρχηγικό ζευγάρι των Γεωργιανών έφυγε από την Ύδρα με θαλάσσιο Ταξί με κατεύθυνση την Βάρκιζα, έχοντας μαζί τους τα 47 χιλιάδες ευρώ που είχαν αρπάξει από τον άτυχο εστιάτορα.

Στις 05:00 τα ξημερώματα προσπάθησαν να διαφύγουν και οι υπόλοιποι πέντε Γεωργιανοί επίσης με θαλάσσιο Ταξί, αλλά δεν υπολόγισαν τον αστυνομικό του Τμήματος της Ύδρας, ο οποίος κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σκάφους να γυρίσει αμέσως πίσω. Μάλιστα, όταν κατάλαβαν πως όλα έχουν τελειώσει και επιστρέφουν στο νησί, οι επιβάτες του θαλάσσιου ταξί άρχισαν να πετούν στη θάλασσα τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στο μεταξύ, οι άλλοι δυο Γεωργιανοί που είχαν ξεμείνει στην αποβάθρα του Λιμανιού, καθώς δεν έβρισκαν ταξί, μίλησαν στο τηλέφωνο με τους συνεργούς τους οι οποίοι τους είπαν όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Δικογραφία “βρείτε άμεσο τρόπο να φύγετε από το νησί”. Η επικοινωνία αυτή έγινε πριν ο ιδιοκτήτης του Θαλάσσιου Ταξί μιλήσει με τον αστυνομικό του Α/Τ Ύδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους Γεωργιανούς της σπείρας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για ληστείες, κλοπές και βιαιοπραγίες και εξέτισε ποινή τριών ετών και αποφυλακιστηκε τον Ιούλιο χρησιμοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ