Ο Ρόμπερτ Γουίλσον είναι ο νέος greecelover - Έρχεται ξανά στην Αθήνα αυτή την φορά πρωταγωνιστής ο ίδιος σε τρίωρο έργο

Ο διάσημος πολυδιάστατος αμερικανός καλλιτέχνης, μετά τη σκηνοθεσία της «Οδύσσειας» για το Εθνικό Θέατρο, μας φέρνει σε άμεση επαφή με την εικαστική του πλευρά, παρουσιάζοντας την έκθεση «Video portraits», που θα φιλοξενηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 5 Απριλίου έως τις 7 Ιουλίου.

Ο διάσημος πολυδιάστατος αμερικανός καλλιτέχνης, μετά τη σκηνοθεσία της «Οδύσσειας» για το Εθνικό Θέατρο, μας φέρνει σε άμεση επαφή με την εικαστική του πλευρά, παρουσιάζοντας την έκθεση «Video portraits», που θα φιλοξενηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 5 Απριλίου έως τις 7 Ιουλίου, γράφει το clickatlife.gr.



Σκηνοθέτης, εικαστικός και σκηνογράφος και έχοντας, επίσης, ασχοληθεί με τη χορογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την περφόμανς, ο Ρόμπερτ Γουίλσον παρουσιάζει τα 60 περίπου video portraits, τα οποία συνέλαβε και σκηνοθέτησε από το 2004 έως το 2009, με πρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικούς καλλιτέχνες, συγγραφείς, αλλά και ζώα.

Επίσης, θα παρουσιαστούν σε πρώτη παγκόσμια προβολή οι ολοκαίνουριες εκδοχές των video portraits των Ζουλιέτ Μπινός, Σoν Πεν και Χόρνεντ Φρογκ.




Με μουσική και ανεπαίσθητη κίνηση

Χρησιμοποιώντας εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ο καλλιτέχνης επενδύει κάθε ένα από τα πορτραίτα με μία πρωτότυπη μουσική σύνθεση μεγάλων δημιουργών, όπως οι Λου Ριντ, Νίνο Ρότα, Ντέιβιντ Μπερν, Τομ Γουέιτς, Μπέρναρντ Χέρμαν και Μάικλ Γκαλάσο ή με ενορχηστρώσεις έργων των Μπαχ, Μπετόβεν, Μασενέ, Τσαϊκόφσκι και Βάγκνερ.

Τα έργα έχουν συχνά ως αφετηρία ιστορικές μορφές και έργα τέχνης που δημιουργούν υπόγειους και σαρκαστικούς συνειρμούς στον θεατή. Ορισμένα από τα πορτραίτα παρουσιάζονται σε πολλαπλές εκδοχές, ενώ σε όλα τα έργα, παρά τη φαινομενική στασιμότητα των ηρώων, διακρίνεται μία αργή εξελικτική διαδικασία.



Παράλληλες δράσεις

Στο πλαίσιο της έκθεσης, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα διεξάγονται διαδραστικές ξεναγήσεις για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄ Γυμνασίου, με κύριο γνώμονα τη συζήτηση και την εξερεύνηση διαφορετικών υλικών και τεχνικών. Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ ανά μαθητή.

Πληροφορίες: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - Εκθεσιακός Χώρος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», λεωφόρος Συγγρού 107 - 109, Αθήνα, τηλ: 210 9005800. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά: 12:00 - 21:00. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 8 ευρώ, μειωμένο: 4 ευρώ.





Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ