Εξιχνιάστηκε η φρικτή δολοφονία στα Καμίνια - Βρέθηκε το πτώμα του δολοφόνου και πρώην άντρα της 67χρονης

Οριστικό τέλος στα ερωτηματικά που άφησε πίσω της η φρικτή δολοφονία της 67χρονης Ελένης Καρακωστοπούλου δόθηκε σήμερα με την απάντηση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., ότι το πτώμα αυτόχειρα και αγνώστου ανδρός που εντοπίστηκε πριν περίπου έναν μήνα στο ορεινά της Κύμης από ορειβάτες, ήταν του 76χρονου δολοφόνου της και πρώην συζύγου της Δημήτρη Καρακωστόπουλου.

Η φρικτή δολοφονία που είχε αφήσει άφωνη την κοινή γνώμη με τις λεπτομέρειες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας διαπράχθηκε στις 28 Απριλίου 2015 στο πλυσταριό του τριώροφης οικογενειακής οικίας που έμενε, επί της οδού Θεσσαλονίκης 21 στα Καμίνια. Ο θάνατός της επήλθε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από βαρείες κακώσεις που είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο.
Δράστης ήταν ο 76χρονος εν διαστάσει σύζυγος της, ο οποίος μετά την πράξη του εξαφανίστηκε, αφήνοντας σχετικό σημείωμα στην είσοδο του σπιτιού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και στο οποίο έγραφε οδηγίες για τα παιδιά του, ένα εκ των οποίων ιερέας, για το που θα βρουν κάποια αντικείμενα και χρήματα, εν είδει …διαθήκης. Αυτός ήταν και ο λόγος που από την αρχή πίστευαν οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, πως ο δράστης θα αυτοκτονούσε.
Η σορός του 76χρονου βρέθηκε σε πολύ προχωρημένη σήψη στις 9 Σεπτεμβρίου, σε βραχώδη ορεινή περιοχή, στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας από ορειβάτες και μάλιστα σε τέτοια σήψη που να ταιριάζει με την εποχή δολοφονίας της συζύγου του και την εξαφάνισή του. Στην παλάμη του αριστερού του χεριού βρέθηκε ένα μονόκαννο όπλο. Ο θάνατός του επήλθε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 76χρονος είχε σχεδιάσει με λεπτομέρεια και πρωτοφανή μανία, τη δολοφονία της 67χρονης και για τον σκοπό αυτό είχε διανοίξει υπόγειο τούνελ από το ακριβώς γειτονικό σπίτι του, το οποίο κατάληγε στο σπίτι του θύματος και μέσω του οποίου εισήλθε σε αυτό και συγκεκριμένα στην αποθήκη της διπλανής τριώροφης οικείας στα διαμερίσματά της οποίας, έμενε η σύζυγός του και τα παιδιά του. 


Στη συνέχεια, ανέβηκε από  το υπόγειο στον τρίτο όροφο, πιθανόν παρακολούθησε την άτυχη γυναίκα που άπλωνε ρούχα στο πλυσταριό και όταν εκείνη μπήκε στην τουαλέτα για την ανάγκη της, της επιτέθηκε την μαχαίρωσε δεκάδες φορές στον λαιμό και τον θώρακα, της ξέσκισε τα ρούχα και την έσυρε με το εσώρουχό της κατεβασμένο έξω από την τουαλέτα όπου και την παράτησε… Στη συνέχεια επέστρεψε με τον ίδιο πιθανόν τρόπο στο σπίτι του και έφυγε…
Ο δολοφόνος και πρώην σύζυγός της με τον οποίο ήταν χωρισμένη η άτυχη Ελένη Καρακωστοπούλου από το 1987, είχε εξαιρετικά συχνές και σε καθημερινό βαθμό, προστριβές μαζί της και έμενε στο ακριβώς διπλανό σπίτι, όπου τους χώριζε μία μονοκατοικία. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας το είχε ανακαλύψει τότε μέσα σε μία λίμνη αίματος, με τα ρούχα ξεσκισμένα και το εσώρουχό της κατεβασμένο, η ίδια της η αδερφή…
Λίγα 24ωρα μετά την φρικτή δολοφονία, οι Αρχές είχαν μεταβεί στην Κύμη όπου διατηρούσε ο δράστης εξοχικό, όμως δεν είχε εντοπιστεί ούτε εκεί. Το πτώμα του εντοπίστηκε σχετικά πρόσφατα και τυχαία όπως προαναφέρθηκε, σε αρκετά μακρινή απόσταση και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το εξοχικό του. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ