Tokyo Motor Show 2015: Τα οράματα της Nissan και της Mercedes Benz για το μέλλον και ο ρομποτικός μοτοσικλετιστής της Yamaha

Εντυπωσιακά είναι τα projects/ concepts τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους στο πλαίσιο του Tokyo Motor Show- μίας από τις μεγαλύτερες «φιέστες» του χώρου του αυτοκινήτου.
 

Μεταξύ των highlights της διοργάνωσης μέχρι τώρα συγκαταλέγεται το όραμα της Nissan για το μέλλον του αυτοκινήτου: Ο λόγος για το Nissan IDS Concept, ένα concept όχημα το οποίο αντιπροσωπεύει το πώς η εταιρεία φαντάζεται την αυτόνομη οδήγηση και τις μηδενικές εκπομπές στην αυτοκίνητη, ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογίες ελέγχου οχήματος και ασφαλείας, με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης αιχμής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, η τεχνολογία Nissan Intelligent Driving αναμένεται να εμφανιστεί σε οχήματα καθημερινής χρήσης σε πόλεις όλου του κόσμου μέσα στην επόμενη δεκαετία.


Σημαντικό κομμάτι της είναι η επικοινωνία μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, αλλά και μεταξύ αυτοκινήτων και πεζών. Στα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται το Piloted Drive, που αποσύρει το τιμόνι στην κονσόλα, εμφανίζοντας μια οθόνη, ενώ ο οδηγός παρέχει οδηγίες μέσω φωνής και χειρονομιών. Αντίθετα, το Manual Drive επικεντρώνεται στη συγκέντρωση του οδηγού ενώ ελέγχει το όχημα, μειώνοντας τα «τυφλά σημεία» κ.α. Όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη πρωτοποριακών συστημάτων, που θα επιτρέψουν τη μαζική παραγωγή και πώληση οχημάτων που θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα βενζινοκίνητα.


Από πλευράς της, η Mercedes Benz παρουσίασε το concept Vision Tokyo, που διαθέτει επίσης δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, σε συνδυασμό με πολυτελή χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρει η εταιρεία, απευθύνεται στην «Generation Z», δηλαδή αυτούς που έχουν γεννηθεί από το 1995 και μετά και έχουν μεγαλώσει στο περιβάλλον των new media. Το όχημα ενσωματώνει προηγμένους αλγορίθμους που επιτρέπουν τη συνεχή εξέλιξή του, μέσω Deep Machine Learning και Predictive Engine: Κοινώς, μαθαίνει καλύτερα τους χρήστες του και τις προτιμήσεις τους.


Όσον αφορά στην παρουσία της Yamaha, εντυπωσίασε παρουσιάζοντας ένα ανδροειδές – ανθρωπόμορφο ρομπότ – μοτοσικλετιστή, να καβαλά την R1M. Το εν λόγω ρομπότ συνδυάζει τεχνολογίες των χώρων της ρομποτικής και της μοτοσικλέτας, και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο έρευνας και ανάπτυξης για την δημιουργία ενός ρομποτικού αναβάτη, που θα μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά και επαρκώς μία μοτοσικλέτα χωρίς ειδικές τροποποιήσεις. Ωστόσο, μέχρι τώρα λίγα έχουν γίνει γνωστά για το αποκαλούμενο «Motobot».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ