Επισκεπτόμαστε τις πιο όμορφες υπαίθριες αγορές στην Ευρώπη για να μπούμε στο κλίμα των εορτών

Οι μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης περιμένουν και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες τους. Ανακαλύψτε τες!

Πράγα, Τσεχία
Από 28 Νοεμβρίου 2015 έως 6 Ιανουαρίου 2016

Το παραμυθένιο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας «φορά» την αστραφτερή στολή του από τις 28 Νοεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου θα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες στους ξύλινους πάγκους που θα στηθούν τόσο στην κεντρική πλατεία της Παλιάς Πόλης όσο και στην αντίστοιχη της Νέας Πόλης, σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Στους πάγκους των δύο αγορών μπορείτε να βρείτε καλαίσθητα ξύλινα στολίδια, αναμνηστικά και παιχνίδια. Αλλά και  λιχουδιές που καταπολεμούν το τσουχτερό κρύο, όπως ζεστό κρασί με μπαχάρια, τσεχικές μπίρες και ζεστά γλυκά ψωμάκια με ζάχαρη (Trdelnik).Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το γιορτινό κλίμα.

Νυρεμβέργη, Γερμανία
Από 27 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2015

Η γραφική Νυρεμβέργη διοργανώνει τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά ολόκληρης της Ευρώπης. Για να τη γυρίσετε ολόκληρη, θα πρέπει να την επισκεφθείτε πάνω από μία φορά. Θα ανταμειφθείτε με ζεστό κρασί, λουκάνικα και την τοπική σπεσιαλιτέ, τα μπισκότα τζίντζερμπρεντ.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Από 12 Νοεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου 2016

Στην πλατεία Vorosmarty της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας μπορείτε να συναντήσετε  περισσότερα από 100 ξύλινα περίπτερα. Μπορείτε να αγοράσετε τα παραδοσιακά γούνινα καπέλα και γάντια, αλλά και να απολαύσετε όλες τις τοπικές λιχουδιές: χειροποίητες σοκολάτες και κεκάκια με μέλι ή κανέλα μέχρι την ουγγαρέζικη εκδοχή της πίτσας με μπέικον, κρεμμύδι και κρέμα. Και, ασφαλώς, πολλά λουκάνικα.

Δρέσδη, Γερμανία
Από 27 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2015

Μια από τις πιο εντυπωσιακές αγορές της Γερμανίας, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που μπορεί να μαγέψει κάθε παιδί. Καρουζέλ και ρόδες κινούνται ασταμάτητα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια συνοδεύουν κάθε στιγμή και οι πάγκοι ξεχειλίζουν από δώρα, καλούδια και τις γνωστές και μη εξαιρετέες λιχουδιές. Είναι επίσης η παλαιότερη της χώρας, καθώς φέτος διοργανώνεται για 581η φορά!

Στρασβούργο, Γαλλία
Από 27 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2015

Η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης βρίσκεται στο Στρασβούργο. Το Christkindelsmärik στήνεται από το μακρινό 1570 στην πλατεία του επιβλητικού Καθεδρικού της πόλης και στους πάγκους του θα βρείτε παραδοσιακά δώρα, στολίδια και παιχνίδια, αλλά, το κυριότερο, ένα σωρό νόστιμες «εορταστικές» λιχουδιές: από ψωμάκια με μέλι και μπαχαρικά μέχρι γκουλουρόψωμα, μπρέτσελ και μεγάλα μπριός με σταφίδα και αμύγδαλα.

Μπέρμιγχαμ, Αγγλία
Από 12 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2015

Στο Μπέρμιγχαμ οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς. Η κύρια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά ονομάζεται «Frankfurt Christmas Market» και πραγματοποιείται στη Victoria Square. Η μεγαλύτερη σχετική αγορά στην Αγγλία περιέχει  περισσότερους από 180 πάγκους και αξίζει να την επισκεφθεί κανείς για όλες αυτές τις λιχουδιές που προσφέρει: πρέτσελ, σνίτσελ, λουκάνικα, σκορδόψωμα, ζεστό κρασί, μηλίτη ή σοκολάτα και ασφαλώς πολλές μπίρες, weiss και μη. Αλλες δύο πόλεις που έχουν φημισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η Γλασκώβη στη Σκωτία και το Μάντσεστερ στον αγγλικό Βορρά.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Από 19 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου 2015

Στην ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού της πόλης μπορείτε να αγοράσετε καλαίσθητα χειροποίητα αντικείμενα, όμορφα στολίδια, χριστουγεννιάτικα μπισκότα και ζεστό κρασί.Οι χορωδίες της πόλης παίζουν εορταστικές και όχι μόνο μουσικές, ενώ διοργανώνονται και πολλές συναυλίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ