Αποκαλύψεις - βόμβα του Γ.Γ. Καταπολέμησης Διαφθοράς: Υπάρχει καταθέτης με 57εκ. ευρώ

Ο Γενικός Γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς προέβει σε αποκαλύψεις - βόμβα σχετικά με τις καταθέσεις.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Σεραφείμ Κοτρώτσο και στα Παραπολιτικά 90,1, το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Επένδυση» πως στις δύο λίστες καταθετών που παρέλαβε από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας υπάρχει καταθέτης με το ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημείωσε πως οι λίστες ήρθαν στην Ελλάδα με νόμιμο τρόπο και κατήγγειλε πως παρότι στο παρελθόν το κρατίδιο ήταν διατεθειμένο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας, οι τότε κυβερνήσεις δεν έστειλαν κανέναν για να παραλάβει τις λίστες. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε πως την εβδομάδα που Έλληνες εκπρόσωποι πήγαν στο Παρίσι και συναντήθηκαν με τον Φαλσιανί για τη Λίστα Λαγκάρντ, εισήλθαν στα ταμεία του κράτους 80 εκατομμύρια ευρώ από όσους φοβήθηκαν και πλήρωσαν.

«Όταν ο φοροφυγάς καταλαβαίνει ότι έχει απέναντί του μια δημόσια διοίκηση που είναι αποφασισμένη να κάνει τη δουλειά της, τότε θα συνεργαστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό να πληρώσουν δίνοντας τους μάλιστα και κίνητρα.

 «Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, θα δοθούν μπόνους ωστόσο μπορώ να πω πως ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν δεν θα είναι χαμηλός, αλλά θα προσεγγίζει το 40%» πρόσθεσε. Ερωτηθείς για τα δάνεια των ΜΜΕ και τα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας είπε χαρακτηριστικά «κάνουμε ότι χρειάζεται, έχουν ασκηθεί ήδη οι πρώτες διώξεις για την ΑΤΕ. Θα υπάρξουν ειδικές ελεγκτές που θα δοθούν στην εισαγγελία για να τους βοηθούν στο έργο τους». Κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ