Υγιεινή, εύκολη & κυρίως λαχταριστή συνταγή δια χειρός Βαγγέλη Δρίσκα - Στην κουζίνα για σολομό με βότκα και λάιμ!

Μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση επιλέγει να μας παρουσιάσει ο αγαπημένος σεφ τις πρώτες αυτές μέρες του νέου έτους.

Υλικά για 4 μερίδες:

4 φιλέτα σολομού

Για την μαρινάδα και σάλτσα:

100 ml βότκα

100 ml χυμός λάιμ

100 ml ελαιόλαδο

ξύσμα από 2 λάιμ

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύστε το ψάρι. Ψήστε το στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι. Αλατίστε το ψάρι αφού ψηθεί.

Για τον συνοδευτικό πουρέ:

750 γρ. πατάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια

300 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

ελαιόλαδο

αλάτι

Βράστε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατίστε και ανακατέψτε με τις βρασμένες πατάτες.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ