Made in Greece ο Πέτρος Πετρόχειλος: Ο Έλληνας μακιγιέρ που μεταμορφώνει τους stars του Χόλιγουντ και της μουσικής

«Γκουρού» του μακιγιάζ, «μάγος» των χρωμάτων, κορυφαίος make up artist, αγαπημένος των μεγαλύτερων σχεδιαστών μόδας. Ο Πέτρος Πετρόχειλος είναι ένας Έλληνας που κατέκτησε την κορυφή…

Μεγάλωσε στην Αθήνα. Την δεκαετία του '90 έφυγε για το Λονδίνο, όπου σπούδασε στο London College of Fashion. Μια πόλη που αγάπησε και αποφάσισε να την κάνει το νέο του σπίτι. Με υπομονή, δουλειά και πολύ φαντασία ο Πέτρος Πετρόχειλος, ένας από τους κορυφαίους make up artists του κόσμου, κατάφερε να ξεχωρίσει. 

Συναντάμε το όνομά του στα σπουδαιότερα φωτογραφικά projects περιοδικών και shows του κόσμου. Ο άνθρωπος που εμπιστεύονται τα σπουδαιότερα top models για να τα «μεταμορφώσει» σε  πραγματικά αστέρια. Στα πινέλα του και τα μαγικά του χέρια έχουν  αφεθεί οι μεγαλύτεροι star του Χολιγουντ και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. 

Μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαία ονόματα της μόδας.  Εργασιομανής και με αυτοπεποίθηση, ο νεαρός εκείνος Έλληνας, δεν δίστασε να χτύπησε τις πόρτες τρανταχτών ονομάτων όπως ο «μεγάλος του δάσκαλος» Βαλ Γκάρλαντ, ο  σερ Πολ Σμιθ ή ο Καρλ Λάγκερφελντ και να τους παρουσιάσει το πάθος του και τις πρωτοποριακές του ιδέες. Με όπλο το ταλέντο του κατάφερε να χτίσει το σημερινό του όνομα.

Σήμερα, οι δουλειές του, για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας του κόσμου, πλάι σε σπουδαίους φωτογράφους, κοσμούν συχνά τα σημαντικότερα περιοδικά μόδας, όπως το Vauge και το V magazine. Άλλωστε οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές τον εμπιστεύονται «με κλειστά μάτια»  για τα μεγάλα τους fashion shows.

Στις τελευταίες του συνεργασίες περιλαμβάνονται αυτές για τις παγκόσμιες καμπάνιες των συλλογών Versace Pre-Fall 2016, Valentino Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 Wunderkind Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 και Topman Design Φθινόπωρο Χειμώνας 2016.

Αν και πολιτης του κόσμου πια, η Ελλάδα και η Αθήνα παραμένει πάντα ένα από τα λατρεμένα του μέρη. Το ίδιο και η Ελληνική θάλασσα. Και πάντα φροντίζει να επιστρέφει εδώ, όπου μπορεί να βρει, πέρα από τα λαμπερά φώτα της παγκόσμιας μόδας, την γαλήνη του ελληνικού ήλιου…

* Μάθετε περισσότερα για τον Πέτρο Πετρόχειλο στο petrospetrohilos.com/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ